För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

"Företagare förtvivlade" Günther Mårder svarar finansministern om regeringens 3:12-förslag och skattepolitik

Publicerad 28 jun 2017
Starkare konkurrenskraft och ett mer dynamiskt företagsklimat – det är målet när regeringen sänker bolagsskatten från 22 till 20 procent, enligt Magdalena Anderssons (S) och biträdande finansminister Per Bolunds (MP) debattartikel i Di den 20 juni. Läs Günther Mårders svar på debattsidan i Dagens Industri.

Starkare konkurrenskraft och ett mer dynamiskt företagsklimat – det är målet när regeringen sänker bolagsskatten från 22 till 20 procent, enligt Magdalena Anderssons (S) och biträdande finansminister Per Bolunds (MP) debattartikel i Di den 20 juni. Från småföretagens sida lär applåderna utebli.

Företagarna som organisation kommer givetvis aldrig säga nej till skattesänkningar för bolagen. Men logiken i att föreslå höjd entreprenörsskatt med 25 procent, för att sedan föreslå sänkt bolagsskatt med 10 procent, kan starkt ifrågasättas. För småföretagen är entreprenörsskatten tveklöst den viktigaste frågan.

Till oss på Företagarna ringer förtvivlade människor som låtit bli att ta ut lön under flera års tid för att kunna bygga upp sina verksamheter. Vissa berättar att de varit på väg att expandera och anställa, men att 3:12-förslaget fått dem att ändra sina planer. Andra ser hur möjligheten att betala tillbaka lånen de tagit på bostaden för att få igång företaget försvinner, när utrymmet för utdelningar minskar. Nu ser Sveriges fåmansföretagare hur regeringen vill sänka bolagsskatten, som på marginalen kan öka avkastningen för storföretagen, medan fåmansföretagen förväntas svälja en kraftigt ökad skatt på sina utdelningar.

 

Läs hela artikeln i Dagens Industri

eller ladda ner pdf-versionen

Taggar
Fler nyheter från Företagarna