För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Glöm inte tryggheten för företagarna Liberalerna

Publicerad 3 jul 2017
Utökat RUT-avdrag och reformer som gör det lättare att anställa hörde till de företagarvänliga idéerna i Liberalernas Almedalsutspel. Men Företagarna efterfrågar ett större fokus på just - företagen.

Mindre klyftor - mera frihet - det är temat för Liberalernas utspel under måndagen. Företagarna ser positivt på flera av förslagen som lanserats, som utökat RUT-avdrag och reformer som gör det enklare att anställa.

Liberalernas föreslagna satsning på fler kommunala ordningsvakter vore ett steg i rätt riktning - men inte tillräckligt.

- Frihet är också att kunna försörja sig själv genom företagande utan att bli rånad, hotad eller utpressad. Vi tycker att satsningen på fler ordningsvakter i utsatta områden är bra, men det krävs mer än så, säger Företagarnas vd Günther Mårder.

- För att gator och torg ska vara trygga och välkomnande måste det finnas butiker och restauranger som bidrar till gatulivet. Enligt våra undersökningar har en av tre företagare blivit utsatt för någon form av brott de senaste fem åren. För företagen är det oerhört viktigt att polis och åklagare får resurser nog att kunna prioritera och utreda de brotten så att de lagförs, avslutar Günther Mårder.

 

Fler nyheter från Företagarna