För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

SelfieQueens årets UF-företag

Publicerad 7 feb 2017
Sex UF-företag tävlade för att bli lokala vinnare, affärsidéerna varierade från barndisco till ölöppnare. Till slut vann SelfieQueens med sina lampor från Kina. Tvåan, Dalakorgen, satsade tvärtom på lokal dalamat.

UF-företag är något som elever driver på skoltid på gymnasiet. Under ett läsår ska företaget startas, drivas och avvecklas, allt för att lära sig hur ett företag fungerar.

När "Bästa UF-företag i Hedemora" korades i fredags fanns sex företag med.

- Alla har bedömts i fyra delmoment, berättar Anna Malmestrand, nyföretagarrådgivare på Hedemora Näringsliv och en av dem som satt i juryn.

Eleverna har först fått skriva en rapport och presentera sin företagsidé. Sedan hade de fått göra en företagspresentation inför publik på Martin Koch-gymnasiet. På fredagen hade först juryn en intervju med dem och sedan fick de visa upp sig för allmänheten vid montrar i Citygallerian. Efter det hade juryn sitt möte och kunde presentera vinnaren: SelfieQueens UF.

Bakom företaget står Johanna Gustafsson, vd, Caroline Milazar, säljare, Simon Bartholdson, ekonom, och Saga Eckestrand, marknadsförare. Alla går tredje årskursen på handels på Martin Kochgymnasiet.

- Vi säljer en lampa som funkar till mobilen eller till att läsa en bok. Den är smart och kan användas till mycket. Vi har importerat den från Kina, berättar Simon Bartholdson. I fredags hade de sålt 15 exemplar av den lilla, runda lampan som de tar 139 kronor för.

Läs hela artikel i Södra Dalarnas tidning >>

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna