För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tänk på företagarklimatet, Miljöpartiet!

Publicerad 4 apr 2017
I dag skriver Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin på DN debatt att partiet inleder en Sverigeturné för att samla in kunskap och idéer bland företag om ett mer hållbart samhälle. Företagarna välkomnar initiativet.

Precis som språkrören skriver i debattartikeln spelar Sveriges företagare en viktig roll för att tackla miljö- och klimatproblem. Det finns många goda exempel på hur engagemang för hållbarhet och nya idéer blir till livskraftiga företag.

– Vi vill skicka med ett budskap på Miljöpartiets resa. Tänk på att det bästa sättet för politiska partier att uppmuntra företagare ofta är att skapa så goda generella villkor som möjligt. Ju mindre politiker lägger sig i enskilda branscher och företag, desto större är chansen att nya idéer blir verklighet och utvecklas i Sverige. Det säger Företagarnas chefsekonom Daniel Wiberg.

Miljöpartiets språkrör nämner flera förslag på satsningar i sin debattartikel. Flera av dessa skapar tyvärr ett sämre företagsklimat. Till exempel skulle flygskatten och kilometerskatten på vägtrafik leda till försämrad tillgänglighet och utvecklingskraft i många delar av landet, vilket resulterar i förlorade jobb och sämre förutsättningar för företagande och jobbskapande.

Miljöpartiet nämner vikten av tydliga spelregler. Det präglar inte regeringens skattepolitik i dag.

– Miljöpartiet står bakom höjd inkomstskatt och skatteskärpningar för fåmansföretagare (3:12). Det är politiska förslag som är skadliga för företagande och jobb. Dessa negativa effekter vägs inte upp av riktade satsningar på att underlätta för ekoturism, reparationer och annat som Miljöpartiet driver, fortsätter Daniel Wiberg.

Klimatet och miljön går först, avslutar Gustav Fridolin och Isabella Lövin. Företagarna hade helst sett att språkrören lagt till företagarklimatet.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna