headphones newspaper video-player
Louise Lindén

Louise hade modet - tar emot kungens stipendie!

Klimatångest och viljan att "göra något" har tagit henne långt. Företagarnas medlem Louise Lindén från Karlskrona, 25 år tar emot stipendiet Komprassrosen för sitt brinnande engagemang i klimatfrågor och hållbarhet!Medlemmen Louise Lindén är grundare till Live Green och Young Innovation HUB. Hon har tilldelats stipendiet Kompassrosen för att hon ”har mod att rädda när andra blir rädda och driver med stor omtanke och inspiration sin omvärld mot en bättre hållbarhet.”

Med Young Innovation HUB jobbar hon nationellt med att utbilda unga ledare att bygga lokala mötesplatser för ungt entreprenörskap.

– Nomineringen fick mig att bli mer medveten om mitt ledarskap och att analysera både styrkor och svagheter. Senaste åren har jag varit så inriktad på att hjälpa, coacha och förbättra för andra att jag själv hamnat i sista hand. Tack vare Kompassrosen är jag nu tvungen att vända blicken inåt och tänka efter: vad behöver jag, för min personliga utveckling och mitt ledarskap? Vad detta än landar vet att stipendiet kommer att förändra mitt liv, säger Louise Lindén, festivalgeneral Live Green.

Läs Företagarnas intervju med Louse Lindén som nyligen varit med i Instagramstafetten.

Om Kompassrosen

Kompassrosen delas ut för elfte året i rad och hittills har 30 unga ledare fått stipendiet. Bakom stipendiet står Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap. Kompassrosceremonin är den 24 april och stipendiet delas ut av H.M. Konungen på Kungliga slottet. Stipendiebeloppet uppgår till 50 000 kronor per stipendium som delas ut till fyra unga ledare under 25 år. Pengarna ska användas till personlig- och ledarskapsutveckling. Seminariet Ungt Ledarskap äger rum den 12 maj 2017 i Luleå.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD