För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Har du varit utsatt för brott? Anmäl nu!

Publicerad 21 apr 2017
Denna vecka kommer Företagarna belysa brott mot företagare tillsammans med Ica-handlarna. Vi uppmanar företagare att anmäla brott (se länk till anmälan nedan). Företagare har tyvärr slutat anmäla eftersom polisen brister i resurser.
Brott mot företagare

Vi vill att beslutsfattarna ska ta brotten på allvar och få upp problemet i den politiska agendan. Därför är det viktigt att anmäla. Anmälningslänk!

På grund av bristande polisresurser att utreda brott har företagare slutat anmäla de brott som de utsätts för. Detta ger en felaktig brottsstatistik som inte visar på den enorma utsatthet som företagare runt om i landet står inför. För att belysa detta mörkertal och få till en förändring har självklart företagare också ett ansvar – de måste anmäla de brott de utsätts för. I slutändan är det dock politikerna som avgör hur polisens resurser ska se ut och hur myndigheten ska prioritera sitt arbete.

Vi vill få beslutsfattarna att ta brott mot företagare på allvar och föra upp problemet på den politiska agendan. Därför uppmanar Företagarna och ICA-handlarnas förbund i en gemensam satsning våra medlemmar att under vecka 17 (den 24 t.o.m. 30 april) anmäla samtliga brott som de utsätts för. Anmälan kan enkelt skickas in via länken nedan.

Se filmen om Brott mot företagare

Är du företagare och blivit utsatt för brott?

Företagarna söker företagare som vill dela med sig av sina erfarenheter. Om du har blivit utsatt för brott vill vi gärna att du delar med dig av dina erfarenheter.

Hör av dig till oss



 



 

Fler nyheter från Företagarna