För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Säkerhetsveckan- Medlemmen Fredrik valde att anmäla

Publicerad 27 apr 2017
Företagaren och eventkillen från Uppsala skulle in till kontoret och hämta lite grejer när han kände att något inte stämde, när det låg 20-lappar utspridda över hela golvet och krossade fönster förstår han vad som hänt. Fredrik valde att anmäla, men alla gör inte det. Läs hans story om dagen när han blev rädd.
fredrik Anell Berger

Fredrik har jobbat i eventbranschen och drivit eget företag i över sex år. Han är på väg att flytta in i nya kontorslokaler och har denna gång valt att lägga stort fokus på säkerhet.

Han har valt ut larm, säkerhetslås, pansarglas och en rökmaskin. Samt en väktarservice som ska se till lokalerna utanför kontorstid.

– Rökmaskinen är vanligt på bensinmackar som skydd vid inbrott, berättar Fredrik.

Ändå har han ”bara” varit utsatt för inbrott i sina lokaler vid två tillfällen. Den ena gången stals det varor till ett värde av 80 000 kr från hans lager. Tjuvarna stal teknik och sprit. Polisen skrev av fallet på grund av bristande bevis.

I januari i år var det dags igen, denna gång i hans egna kontorslokaler.

– Det var läskigt, allt är mycket mer personligt på kontoret.

När han anlände till sitt kontor märkte han att säkerhetsdörren som inte ska gå att ta sig igenom var öppen, två larm hade utlösts och växelkassan låg utspridd över golvet. Två fönsterrutor var krossade. Tjuvarna hade rivit runt i rummet och allt kändes slarvigt gjort, vilket polisen också kunde konstatera.

Han anmälde brottet direkt men fick vänta i fyra timmar eftersom polisen hade för lite bemanning.
När de väl kom så gjorde de enligt Fredrik en gedigen undersökning med fingeravtryck och avspärrningar.  Vad som hänt efter det har han ingen aning om. Men polisen meddelade att de prioriterade villainbrott. Polisen har inte heller hört av sig angående inbrottet och när han själv tagit kontakt så kan de inte säga något om utredningen. Eftersom utredningen inte är nedlagd så tänker han att det fortfarande utreds. Mer än så vet han inte.

På frågan om han kommer fortsätta som företagare så är svaret glasklart.
– En företagare ger inte upp. Men det känns fortfarande otäckt.

Fredrik startade sina studier i Uppsala och pluggade till jurist när han kom fram till att han aldrig kommer att vilja bli anställd.

– Jag vill bestämma över min egen tid och förverkliga mina drömmar! Det är upp till mig liksom.

Fredrik Annell Berger
Driver företaget Brink & Berger som är ett eventbolag med ansvar för bland annat
Öl & whiskymässan, samt Parksnäckan i Uppsala.
Han har 6 anställda på heltid, lika många på deltid samt 200 timanställda.
www.brink-berger.se

Fredrik har tidigare varit med i Företagarnas instagramstafett.

Mer information kring Brott mot företagare

Här kan du anmäla brott!


Fler nyheter från Företagarna