headphones newspaper video-player
Vinnarna i Årets Företagae 2016

De vann Årets Företagare 2016

Ikväll delades priserna Årets Företagare och Årets Unga Företagare ut vid en galakväll i Stockholms stadshus. Årets Företagare i Sverige 2016 är Filip Tysander, grundare av Daniel Wellington, från Uppsala. Årets Unga Företagare är Christoffer Öberg, Nyåkers Pepparkakor, från Nyåker.

– Båda vinnarna har gjort fantastiska resor med sina företag, det var många framgångsrika företagare nominerade i år och alla har visat hur oerhört duktiga de är. Vinnarna har genom att omsätta sina idéer i praktiken och hårt arbete tagit sina företag på en framgångsresa som ännu inte är slut. Jag ser fram emot att följa båda på deras fortsatta resa som företagare, säger Günther Mårder, vd för Företagarna.

Se bilder från Småföretagardagen på Berns här.

Se bilder från galakvällen på stadshuset här.

Se hela prisutdelningen här.

Juryns motiveringar:

Årets Företagare 2016 är Filip Tysander, Daniel Wellington.

Pristagaren är en företagare som bevisar att det som teoretiskt sett är omöjligt, är möjligt att genomföra i den nya digitaliserade världen. Med briljant ekonomisk förmåga har företagaren lyckats bygga ett urstarkt varumärke. Med innovativt tänk och en stor förståelse för storytelling lyckas företagaren slå juryn med häpnad över sin resa och genom myten av sig själv har han blivit en förebild för många. Vinnaren är med andra ord klockren! Priset toget emot av bolagets vd Roger Kylberg.

Årets Unga Företagare 2016 är Christoffer Öberg, Nyåkers Pepparkakor.

Företagaren har visat sig vara en bolagsbyggare av rang, genom att ha vänt ett bolag från konkursens rand till det lönsammaste i branschen och därigenom visat att det går att växa och utveckla industrier på landsbygden. Företagaren har lyckats ta ingredienser från norra Sverige och baka ihop ett varumärke som älskas av finsmakare över hela världen.

Årets Stipendiat

Linda och Stefan Falkboman, UngDrive, Gnosjö.

Stefan och Linda är viktiga förebilder för ungt entreprenörskap. YoungDrive har utbildat över 13.000 människor i Afrika inom Entreprenörskap (Uganda och Zambia). Inom UngDrive har de i sommar inspirerat 300 människor att starta eget inom 24 olika kommuner runt om i hela Sverige. Vi är imponerade över att deras långsiktiga vision med att bli ledande inom att erbjuda unga chansen att bli utbildade i företagande och entreprenörskap där deltagarna med stöd av entreprenörer och coacher utvecklar sin drivkraft och lär sig allt de behöver för att lyckas i ett eget entreprenörskap.

Galan ägde rum på Stockolms Stadshus och samlade Sveriges företagarelit och avslutades med ett framträdande av artisten Danny Saucedo.

Partners