headphones newspaper video-player
Årets Unga Företagare 2016

Christoffer Öberg Årets Unga Företagare 2016

I samband med en galamiddag i Stockholms Stadshus delades priset ut till Årets Unga Företagare samt och Företagarnas årliga stipendium. Utmärkelserna är tillsammans med en rad årliga events, utbildningar och resor en del av vårt nätverk för unga entreprenörer.

Se bilder från Småföretagardagen på Berns här.

Se bilder från galakvällen på stadshuset här.

Se hela prisutdelningen här.

Till Årets Unga Företagare i Sverige 2016 utsågs Christoffer Öberg, Nyåkers Pepparkakor.

– Jag är jättetacksam för priset och har stor respekt för vad det betyder. Jag är här som ett resultat av väldigt många andras bidrag och jag vet att priset kommer betyda mycket för mina anställda, säger Christoffer Öberg.

Så här motiverade juryn priset:

Företagaren har visat sig vara en bolagsbyggare av rang, genom att ha vänt ett bolag från konkursens rand till det lönsammaste i branschen och därigenom visat att det går att växa och utveckla industrier på landsbygden. Företagaren har lyckats ta ingredienser från norra Sverige och baka ihop ett varumärke som älskas av finsmakare över hela världen.

2:a pris i Årets Unga företagare gick till

Joachim Lindström och Filip Ummer, iDeal of Sweden

Andrapristagaren har ett tydligt fokus på hållbarhet och ett ekosystemtänk kring sina produkter. Företaget är ett av digitaliseringens nya stjärnskott och de levererar Swedish Grace i ny tappning till hela världen. Detta mode och livsstilsvarumärke attraherar både juryn och kunder med en nästan magnetisk dragningskraft.

3:e pris gick till Joel Andersson, Städakuten i Norr AB:

Här ser juryn en serieentreprenör i startgroparna. Företagaren lyckas få lönsamhet i vitt skilda branscher genom driv och kvalité. Med oöverträffat sinne för kundservice där kunden alltid är i fokus städar företagaren med glädje undan ett problem som många har.

Årets Stipendium tilldelades Linda och Stefan Falkboman, Ung Drive, Gnosjö.

Stefan och Linda är viktiga förebilder för ungt entreprenörskap. YoungDrive har utbildat över 13.000 människor i Afrika inom Entreprenörskap (Uganda och Zambia). Inom UngDrive har de i sommar inspirerat 300 människor att starta eget inom 24 olika kommuner runt om i hela Sverige. Vi är imponerade över att deras långsiktiga vision med att bli ledande inom att erbjuda unga chansen att bli utbildade i företagande och entreprenörskap där deltagarna med stöd av entreprenörer och coacher utvecklar sin drivkraft och lär sig allt de behöver för att lyckas i ett eget entreprenörskap.

Stipendiet delas ut till personer som är förebilder och ambassadörer för ungt entreprenörskap, har en långsiktig ambition med sitt engagemang och visar på ett gott ledarskap.

Nomineringen till nästa års pris öppnar efter nyår.