För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Fler arbetsmiljöregler inte bara av godo för småföretag

Publicerad 29 mar 2016
De nya reglerna för arbetsmiljö, som börjar gälla sista mars, må ha en god avsikt men kan också skapa problem för småföretagare.

Det varnar Frida Boklund, regionchef i Östergötlands och Jönköpings län, i en intervju i Sveriges Radio som du kan höra här:

{Embedkod för tex youtube}


- Generellt är vi emot fler direktiv och att lägga på mer på en liten företagare, vars uppgift är att driva sitt företag, säger Frida Boklund till SR.

Frida Boklund FöretagarnaReglerna för arbetsmiljö handlar bland annat om hur företagens ledare ska hantera sådant som kränkningar och mobbing på arbetsplatsen, och stressrelaterade frågor som kan kopplas till jobbet.

Frida Boklund säger till Sveriges Radio att stress på jobb och fritid inte alltid är så lätt att skilja på, men hon ser ändå fördelar med de nya reglerna:

– Kanske gör det att man blir mer uppmärksam och vågar ställa den där extra frågan hur man mår. Då är det bra, säger hon.

Läs också: Så fungerar nya reglerna för arbetsmiljö

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna