För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

LO:s nej till samtal ett svek mot anställda och småföretagare

Publicerad 3 maj 2016
Vi ställer frågan igen. Är LO beredda att medverka att även de anställda i mindre och växande företag får tryggare villkor?
Patrik Nilsson

Nej! Det var LO:s korta och andefattiga svar till vår debattartikel i Aftonbladet idag där vi presenterar vår ansvarskod för schyssta villkor på arbetsmarknaden.

I debattartikeln efterfrågar vi ett samtal och undrade om LO var beredda till att medverka till att även de anställda i mindre och växande företag får tryggare villkor, om LO är beredda att släppa krav på kollektivavtal i alla företag och att sluta sätta hårt arbetande företagare i blockad för att hävda LO:s rätt att teckna avtal.

På det svarade alltså LO med ett enda ord, Nej!

Undviker diskussionen

Vi anser att det är ett svek mot alla anställda i småföretag och alla de seriösa småföretagare som vill se en schysst arbetsmarknad att LO inte ens vill ta en seriös diskussion med Sveriges största företagarorganisation.

Som största representant för arbetstagare i Sverige är det inte att ta sitt ansvar att säga nej till att hjälpa till att skapa trygghet för fler arbetstagare på arbetsmarknaden.

Vi ställer frågan till LO igen: Är ni beredda att samtala med oss?

- Företagarna anser att den svenska modellen är värd mer än så och vi vill ha ett seriöst samtal kring hur vi skapar en schysst arbetsmarknad. Så vi ställer frågan till LO igen: Är ni beredda att samtala med oss? säger Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef på Företagarna.

Vi hoppas att LO bemödar sig att svara med mer än tre tecken den här gången.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna