För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Affärsidén från hjärtat fick Linda att starta eget företag

Publicerad 27 jun 2016
Gotländska Linda Öberg är uppvuxen i en företagarfamilj och visste tidigt att hon skulle driva eget företag. Men först ville hon vänta in rätt affärsidé. Efter många år som anställd kom den till henne - och nu har hon startat eget i en speciell bransch.
Linda Öberg

Linda är en av entreprenörerna som gästar Företagarnas lokaler på Hästgatan 2 under Almedalsveckan i Visby.

Hej Linda! I ditt företag Linda Öberg Medium jobbar du just som medium och med healing. En ganska smal nisch? Varför är just din bransch spännande just nu?

–Hela samhället börjar vakna till liv inom balanserad hälsa! Att ta hand om sig är ju inte bara kost och motion utan även att må bra, hitta inre lugn och att ge kroppen verktyg att kunna må bättre. Fokus har länge legat på träning och kost, men numera varvas det med vikten av egentid och ett ärligt sätt att leva i sin egen sanning.

Hur kommer det sig att du blev företagare efter många år som anställd?

– Jag visste tidigt att jag skulle bli min egen och att min affärsidé behövde komma från hjärtat, men det dröjde innan jag fann vad jag skulle göra. Efter att jag drev UF-företag under gymnasiet var jag anställd i många år, tills jag kom på min nuvarande affärsidé.

 – Jag driver företag för att i första hand kunna leva min sanning och må bra. Som psychic medium är det enerikrävande att arbeta på en arbetsplats då det tar mer energi än det ger mig.  Dessutom har detta fungerat mycket bättre för familjen.

Som medlem i Företagarna - vilken är den viktigaste frågan för dig som du tycker Företagarna bör driva?

– För mig skulle rättvisa regler om sjukskrivning, behållen sgi och föräldrapenning, rättvisa resevillkor till övriga Sverige och liknande vara till min fördel. Att bli egenföretagare är modigt men att då också tappa en hel del skydd gör det till en än modigare handling.

"Läs, fråga andra och tänk inte att man ska kunna själv! Kunskap kan vara dyrköpt om man är felinformerad."

Vad vill du ge för tips till den som funderar på att starta eget företag?

– Plugga på innan. Vad krävs, vad innebär det? Läs på om ekonomi, gör en klok budget och ta hjälp av källor som Almi för mycket information. För ju mer man bearbetar innan start, desto mer energi kan man lägga på rätt sak när man väl är igång.

– Det handlar också om eget ansvar när det gäller försäkringar, lön och att betala in rätt till Skatteverket. Så läs, fråga andra och tänk inte att man ska kunna själv! Kunskap kan vara dyrköpt om man är felinformerad.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna