För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Günther Mårder Årets digitala kommunikatör i Almedalen - igen!

Publicerad 8 jul 2016
Årets digitala kommunikatör i Almedalen 2016, priset som instiftades i fjol av Springtime och Notified, är Företagarnas Günther Mårder.

PrisutdelningI år är det andra gången kommunikationsbyrån Springtime i samarbete med medie-bevakningsföretaget Notified utser en vinnare i kategorin Årets digitala kommunikatör i Almedalen.

I ett pressmeddelande och i en livesändning på webben meddelar man att prisets vinnare för andra året i rad är "superkommunikatören Günther Mårder", vd på Företagarna.

Günther tar hem priset med motiveringen:

Vår vinnare har med metikulös precision, balanserat förarbete, momentan spontanitet och oslagbar närvaro i multipla kanaler gjort en heltäckande bevakning av sina frågor under almedalsveckan. Han har livepoddat, skrivit debattartiklar och repliker, tweetat, snapchattat, facebookat, periscopat och instagrammat. Han har i princip fungerat som ett eget mediehus, utifrån den egna organisationens synvinkel.

Under prisutdelningen lyfte Günther Mårder också sin assistent Tove Zander som arbetat mycket med den digitala kommunikationen.

På andra plats kom organisationen Fler unga och på tredjeplats kom Niklas Svensson, Expressen

Juryn vill även ge ett hedersomnämnanden till Almedalsguiden

- Tanken till att vi instiftade priset är att vill vi lyfta goda exempel och inspirera till att satsa mer på digital kommunikation. Förra året såg vi många bra digitala satsningar i Almedalen och i år är jag glad att kunna säga att jag tycker jag att att vi fått se ännu fler. Årets vinnare har gjort riktigt bra insatser, och genom att uppmärksamma dem hoppas jag att vi flyttar fram positionerna för digital kommunikation, säger Karin Bäcklund, digital strateg på Springtime.

- Vi instiftade Årets Digitala Kommunikatör i Almedalen förra året eftersom vi tror att digital kommunikation är framtiden och därmed värt att lyfta. Vår tjänst hjälper dagligen våra kunder att hålla koll på det som sker online och det här priset är ett sätt att ytterligare förstärka det, säger Pär Lagerström, VD på Notified.

Juryn bestod av:

Karin Bäcklund, digital strateg, Springtime, Pär Lagerström, VD, Notified, Camilla Eriksson, retorisk och semiotisk analytiker, Retorikiska, Jonas Morian, kommunikationskonsult, PromeMorian AB/presschef, Almega, Rolf van den Brink, Dagens Opinion

 

Följ Günther Mårder här!

Twitter och Instagram: @gunthermarder

Snapchat: gunthermarder

Facebook: facebook.com/gunthermarder

 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna