För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Rutavdraget populärare än någonsin

Publicerad 25 jan 2016
Rekordmånga svenskar utnyttjade rut-avdraget i fjol, visar statistik från Skatteverket. Något som har skapat nya företag och jobb.
Topp 10 rut-avdrag

Förra året gjorde 668 000 svenskar avdrag för hushållsnära tjänster. Det är fler än någonsin tidigare och 52 000 fler än under 2014. Siffrorna ökade i samtliga län, visar ny statistik från Skatteverket som serviceföretaget Hemfrid har analyserat.

– De flesta som får rutavdrag är vanliga barnfamiljer som tar hjälp för att få ihop sitt livspussel. Varannan som arbetar med hushållsnära tjänster är född utomlands, säger Maria Andersson, vd på Hemfrid i ett pressmeddelande.

Jobbskapare som bör utvecklas

{Embedkod för tex youtube}

Magdalena Andersson har efterlyst fler förslag på tjänster som ska ingå i RUT. Företagarna startade därför kampanjen #Rutuppropet, som projektledare Erik Ageberg berättar om i klippet ovan.

Där samlar vi in förslag från människor över hela landet på vilka tjänster som skulle underlätta deras vardag och skapa fler jobb.

Patrik Nilsson

– Att det är så många som använder RUT visar vilken populär reform det är. RUT har skapat 10 000 heltidsjobb i en bransch som nästan inte existerade innan. Branschen har också visat sig vara en integrationsmotor och Sverige behöver fler sådana jobb, inte färre, säger Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef på Företagarna.

 Men från Företagarnas sida vill vi inte bara se en utvidgning av antalet tjänster som ingår i RUT, vi vill också att taket återställs till 50 000 kronor per person och år så att effekten av utvidgningen blir så stor som möjligt, säger Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef på Företagarna.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna