För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Grattis rut-avdraget!

Publicerad 4 jan 2016
I dag den 4 januari är det Ruts namnsdag! Företagarna hyllar därför en av våra favorit-Rutor, nämligen rut-avdraget. Stort grattis!
Rut-avdrag

Rut-avdraget skapar jobb i företagen och bidrar till integration. Därför är det viktigt att det finns kvar och utökas. Företagarna har skapat #rutuppropet för att uppmärksamma vilka nya tjänster som NI tycker kan vara aktuella för rutavdrag i framtiden.

Kort om rutavdrag:

Rutavdrag är en beteckning för systemet med möjlighet att göra avdrag för hushållsnära tjänster och står för rengöring, underhåll och tvätt.

Skattereformen som gav skattereduktion för nyttjande av hushållsnära tjänster trädde i kraft den 1 juli 2007. 1 januari 2016 sänktes taket för RUT till 25 000 kronor, men det är föreslaget att fler tjänster ska omfattas.

Rutarbete ger enligt Skatteverket rätt till skattereduktion förutsatt att det är sådant arbete som tillhör hushållsarbetets kärnområde om det utförs i en bostad.

  • som du bor i eller använder som fritidsbostad eller
  • som dina föräldrar bor i eller använder som fritidsbostad.

Även barnpassning, omsorgstjänster och enklare trädgårdsarbete kan ge rätt till skattereduktion.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna