För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Europanätverk hjälper företagare som vill jobba mer med utlandet

Publicerad 19 jan 2016
Nätverket EEN kan hjälpa dig som är företagare och behöver stöd kring export och andra internationella frågor. Vi bad kontorschefen Theresa Ryberg berätta mer!
Theresa Ryberg

Många företag är nyfikna på att börja arbeta mer internationellt, men många efterfrågar stöd och rådgivning. Det visar bland annat Företagarnas undersökning om exportfrämjande och internationalisering.

En väg till hjälp är att kontakta EEN, Enterprise Europe Network som finns i stora delar av landet. I Stockholm står Företagarna som värdar. Theresa Ryberg är kontorschef för EEN.

Berätta om vad ni gör!

– Enterprise Europe Network stöttar små och medelstora företag med bland annat internationalisering, så att de kan göra det mesta möjliga av den europeiska marknaden. Företagarna är värdar för kontoret i Stockholm.

– Genom att arbeta med lokala näringslivsorganisationer kan vi bland annat hjälpa dig att utveckla din verksamhet på nya marknader, få tillgång till EU-finansiering samt köpa eller sälja ny teknik. Vi har nära till 600 medlemsorganisationer!

Vem kan vända sig till er?

– EEN-kontoret i Stockholm hjälper företag som är registrerade i Stockholm, Uppsala län och Sörmlands län. Men EEN finns på många orter i landet och det svenska nätverket hjälper naturligtvis alla företag i Sverige. 

– Vi finns här för er och vi kan hjälpa er. Jag ska försöka få EU-bubblan mer tillgänglig för små och medelstora företag

Kontakta EEN:

  • Du som är företagare i Stockholms, Uppsalas eller Södermanlands län kan kontakta EEN via Theresa och hennes kollegor på Företagarna Stockholms län: Nytorgsgatan 17 A, 116 22 i Stockholm, telefon 08-501 066 06 
  • Du som inte bor i Stockholm kan kontakta någon av de 14 kontor som finns i hela Sverige, som du kan hitta mer info om på enterpriseeurope.se.
Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna