För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Digitala tjänster ska göra restaurangbranschen enklare

Publicerad 12 feb 2016
SKL och regeringen har bestämt sig för att verka för ett enklare företagande med hjälp av nya gemensamma nationella digitala lösningar. Välkommet, anser Företagarna.
Nya tjänster för restaurang.

Företagarna välkomnar SKL (Sveriges kommuner och landsting) och regeringens arbete med att underlätta för företagare att starta och driva företag. 

Inledningsvis inriktas arbetet mot restaurangbranschen – en regeltung bransch som kräver omfattande kontakt med myndigheter och kommuner. Genom en samlad digital plattform och digitala lösningar som utgår från företagens förutsättningar och behov ska det att bli enklare att starta och driva restaurangföretag.

 I dag saknar cirka 80 procent av landets kommuner e-tjänster för företag. Så det är klart att det här uppdraget att ta fram nya gemensamma digitala lösningar som även inkluderar kommunernas alla tillstånd, anmälningar och bilagor gentemot företagare, kommer att spara tid och göra det lättare för företagen, säger it-minister Mehmet Kaplan i ett pressmeddelande.

Men det är viktigt att arbetet inkluderar alla de som kommer att beröras, nämligen små- och medelstora företag.

– Det kommer att underlätta för alla som vill starta och driva företag i brasnchen om regler och service blir mer likvärdiga mellan olika kommuner. Men ska detta verktyg nu verkligen utvecklas och blir måste det tas fram i dialog med företagen i branschen, säger Daniel Wiberg, chefsekonom på Företagarna.

Läs regeringens pressmeddelande här.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna