För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Snabbspår ska stötta nyanlända att starta eget

Publicerad 11 apr 2016
Regeringen föreslår i vårändringsbudgeten att 18 miljoner ska avsättas i ett snabbspår för nyanlända företagare.
Snabbspår. Foto: Shutterstock

- Det är bra att regeringen anslår pengar till ett snabbspår för nyanlända företagare. Men det är viktigt att poängtera att vi på Företagarna i praktiken redan har ett snabbspår etablerat lokalt i Västerås och som vi vill göra nationellt, säger Erik Ageberg, Företagarna.

I Företagarnas snabbspår för nyanlända företagare i Västerås, NF, Nyanlänt Företagande, får deltagarna möjlighet att starta, utveckla, driva och avveckla ett så kallat utbildningsföretag. Det har enklare regler och lägre personlig risk än vanliga företag.

Under programmet lär den som deltar sig grunderna i att driva företag i Sverige och får av stöd av erfarna mentorer och rådgivare.

Satsar 18 miljoner

Regeringens förslag innebär att Tillväxtverket ska fördela de 18 miljoner kronorna mellan de branschorganisationer och de privata aktörer som tar fram de bästa modellerna för hur nyanlända företagare snabbt ska komma igång med sin verksamhet.

- Kan vi med regeringen och Tillväxtverket snabbt mobilisera nationellt tillsammans med övriga relevanta aktörer från näringslivet så kommer ett snabbspår för företagare att kunna bli framgångsrikt, säger Erik Ageberg, Företagarna.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna