headphones newspaper video-player

Här hittar du verktyg för att utveckla ditt företag

Behöver du en knuff på vägen i ditt företagande? EU-projektet ENVISION vänder sig till småföretagare i hela Europa och erbjuder verktyg för utveckling och tillväxt.
Publicerad 20 apr 2016
Envision projektet

I dagens tuffa ekonomiska situation kan nytänkande inom affärsutvecklingen vara nyckeln till att vinna eller behålla konkurrenskraften.

Där vill projektet ENVISION hjälpa till, genom att erbjuda verktyg som hjälper småföretag att utveckla och skapa tillväxt i sin egen affärsverksamhet. ENVISION finansieras genom EU:s forsknings- och innovationsprogram Horizon 2020 och verktygen är kostnadsfria för företagare att använda.

- Syftet med verktygen är att utmana företagare i hela Europa att ta in mer nytänkande i sin affärsverksamhet och därigenom öka konkurrenskraften och den ekonomiska utvecklingen hos företagen, säger Antti Vuori, Nordic Export Partners.

Du hittar verktygen samlade på adressen www.businessmakeover.eu. Utöver de verktyg som redan finns pågår en ständig utveckling av nya och innovativa hjälpmedel, som läggs ut fritt tillgängliga för företagen via hemsidan.

- Redan har många lokala småföretag från Europa börjat använda verktygen för att skapa tillväxt eller har hittat nya och innovativa sätt att möta företagandets utmaningar, berättar Antti Vuori.

{Faktaruta}
Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna

Regeringen rattar om i stöden

Företagarna välkomnar att regeringen nu rättar till en del uppenbara brister i coronastöden till drabbade företag. Viktigast av allt är dock att pengarna betalas ut.

Beredskap för bredare nedstängning

Med regeringens förslag om ytterligare begränsningsåtgärder med stöd av den tillfälliga pandemilagen blir det möjligt att stänga ner fler verksamheter.

Höj tempot i den digitala omställningen

Digitalisering är en prioriterad fråga för EU-kommissionen och för regeringen. Företagarna anser att den bör fokusera på att underlätta för mindre och växande företag.

Mer från hela Sverige

Handlar du med Storbritannien?

I detta avsnitt av Företagarna LIVE går vi på djupet kring Brexit och guidar dig till hur handel med Storbritannien fungerar nu.

Mikael Eriksson, tullchef DB Schenker Sverige, EEN:s Theresa Ryberg och Daniel Wiberg, chefsekonom på Företagarna deltar.

Se hela avsnittet i efterhand

Krönikor


Coronakrisen