För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Offentlig upphandling - vi vill ha dina erfarenheter

Publicerad 19 okt 2015
Att dela upp stora kontrakt i mindre delkontrakt kan underlätta för små företag att vara med i offentliga upphandlingar. Företagarna diskuterade nyligen frågan med civilminister Ardalan Shekarabi - som nu vill ha in era goda exempel!

Företagarna vill att det ska bli enklare för små företag att vara med i offentliga upphandlingar. I dag gör tillämpningen av upphandlingslagstiftningen ofta att mindre företag på olika sätt möter problem. Det kan exempelvis handla om att stora volymer eller flera olika varor eller tjänster efterfrågas eller att upphandlingen avser stora geografiska områden.

Dela upp i delkontrakt

I början av oktober träffade vd Günther Mårder och upphandlingsexpert Ulrica Dyrke civilminister Ardalan Shekarabi för att prata om hur förutsättningarna för små företag kan förbättras. Det finns nämligen en rad åtgärder som upphandlande myndigheter kan vidta för att mindre företag ska ha större möjligheter att kunna delta i upphandlingar. En väg kan vara att dela upp stora kontrakt i mindre delkontrakt.

Nu behandlar vi era svar

Företagarna fick i oktober önskemål från civilministern att samla in kunskap om lyckade exempel på offentliga upphandlingar som delats upp i mindre delkontrakt som kan användas i det fortsatta arbetet. Det ville vi givetvis hjälpa till med – och samlade in input från er företagare.

Svarstiden pågick till 30 oktober 2015 och är nu avslutad i just detta projekt.

Tack ni som svarade via hemsida eller på vår Facebooksida!

Men du är alltid välkommen att kontakta oss ändå med konstruktiv feedback och goda exempel på temat offentliga upphandlingar som delats upp i mindre delkontrakt.

 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna