För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ska stärka kommunen: Här ska Företagarna bli delaktiga i budgetarbetet

Publicerad 26 nov 2015
Företagarnas lokala förening i Vimmerby vill samarbeta närmare med kommunen. "Det kan handla om att att fibrera stadskärnan, hjälpa till med budgetarbetet eller vara bollplank till kommunen"
Dagens Vimmerby och Daniel Wiberg

Bakgrunden till samarbetet kommer från att Företagarna Vimmerbys ordförande Marcus Alsér reagerade negativt på budgeten för 2016, skriver Dagens Vimmerby. Vimmerby har enligt Alsér högsta skatten i Kalmar län och kritiserar också nedmonterad barnomsorg och nedläggning av kulturskolan.

– Jag säger det här ur mitt perspektiv, men finns det inga företag finns det inga anställda och finns det inga anställda finns det inte familjer i Vimmerby och finns det inga familjer i Vimmerby så finns det inget behov av barnomsorg och så vidare, säger Marcus Alsér till tidningen.

Nu vill Företagarna i Vimmerby samarbeta med politiken i kommunen och bland annat hjälpa till med budgetarbetet i framtiden.

Gemensam satsning i näringslivet

Tanken är att föreningen ska göra detta tillsammans med andra aktörer på orten, som  den lokala handelsorganisationen, fastighetsklubben och gröna näringar. Visionen är att det inte ska handla om handel eller företag eller storföretag, utan något gemensamt. 

Vimmerby kommun påpekar att Företagarna kunnat göra sin röst hörd lite tidigare, under själva processen, men säger till Dagens Vimmerby att det är viktigt att föreningarnas åsikter kommer med och att kommunen är positiv till dialogen om budgetfrågor.

Bra samhälle för företagare

Daniel Wiberg, chefsekonom på Företagarna, ser positivt på att Företagarna och övriga näringslivsorganisationer är delaktiga i budgetarbetet i sin kommun. 

– Det är ett spännande initiativ, och det blir intressant att se hur samarbetet i Vimmerby utvecklas. En god dialog mellan beslutsfattare och näringsidkare är en viktig grund för att skapa ett företagarvänligt samhälle, både lokalt och på riksplanet. 

 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna