För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Restaurangchef missade kolla arbetstillståndet – döms i hovrätten

Publicerad 16 nov 2015
Dubbelkolla med Migrationsverket att ett arbetstillstånd gäller innan du anställer utländsk personal, trots att svar kanske dröjer i tider då de har mycket att göra. Annars kan du bryta mot lagen. En läxa en restaurangchef nyligen fick lära, berättar Juridik idag.
Restaurang

Restaurangchefen anställde två personer från Albanien. Personerna hade samordningsnummer från Skatteverket och fått klartecken att arbeta i Sverige.

Men innan allt är klart krävs en kontroll med Migrationsverket att arbetstillståndet gäller, och restaurangchefen sände helt riktigt iväg frågan till verket. Men då hon inte fick något svar tog hon för givet att allt var i sin ordning för att låta personerna arbeta och vidtog inga fler åtgärder.

Efter en tid visade det sig dock att personalen i verkligheten saknade arbetstillstånd. Det ledde till att restaurangchefen åtalades, misstänkt för brott mot utlänningslagen, och bolaget åkte på en avgift på 89 000 kronor.

Tingsrätten gick dock på den åtalades linje, ogillade åtalet och sänkte avgiften till hälften. Men hovrätten, dit ärendet sedan överklagades, höll med åklagaren. Hovrätten fann att kvinnan inte fullgjort sin kontrollskyldighet och att hon ska dömas enligt åtalet till 60 dagsböter. Avgiften höjdes också till yrkade 89 000 kronor.

”Även om restaurangchefen försökte kontakta Migrationsverket för att kontrollera arbetstillstånden så var inte det tillräckligt eftersom hon inte fick något besked”, skriver Juridik idag.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna