För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Fler kvinnor som företagare fokus i paneldebatt och mingel

Publicerad 5 nov 2015
Företagaren och bloggaren Isabella "Blondinbella" Löwengrip, vårdföretagaren Ruth Berglund och Svenska Vårds Martin Linde-Rahr diskuterade kvinnors företagande på Företagarnas höstmingel. På plats fanns också socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.
Företagarnas höstmingel
{Embedkod för tex youtube}
Frågan som fick entreprenören Isabella Löwengrip att byta bank: "Hur går det egentligen för din lilla blogg?"

Enligt världens största entreprenörskapsundersökning, Global Entrepreneurship Monitor (GEM), har kvinnors entreprenörskap i Sverige fallit brant sedan 2013. Attityderna från politiker och myndigheterna har en stor påverkan på företagandet.

Hur kan vi tillsammans vända utvecklingen? Det var frågan när Företagarna bjöd in politiker, opinionbildare och en insatt panel för att diskutera ämnet kvinnors företagande.

I panelen satt Isabella Löwengrip, bloggare och entreprenör, Ruth Berglund, vd och grundare av Strukturrutan, Martin Linde-Rahr, ordförande för Svenska Vård och vårdföretagare, under ledning av Günther Mårder, vd för Företagarna.

Vikten som rut-avdraget spelar för många kvinnors företagande, samhällstrukturer och  onödig byråkrati mot branscher där fler kvinnor verkar var några av ämnena som kom upp. Många frågor riktades förstås till socialförsäkringsminister Annika Strandhäll som var en av politikerna på plats.

"Min man är i byggsvängen. Tror ni han har haft de här problemen? Nej!" Ruth Berglund, vårdföretagare i Östersund.

Dessutom fanns tid för politiker och entreprenörer att njuta av mingelmat, god dryck samt mingla och samtala om näringspolitikens framtidsfrågor. Hur hittar företagen den kompetens de behöver för att växa? Vilka förutsättningar krävs för kreativa och internationellt konkurrenskraftiga företag? Hur förenas lönsamt företagande med innovation och samhällsansvar? 

Allt ramades in av de vackra  lokalerna hos kontorshotellet/communityt The Castle intill slottet i Stockholm.

Foto: OhSnap! Sweden.

Se hela seminariet i videoklippet ovan!

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna