För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vad tycker ni om Företagarnas Unga Nätverk och #almedalsresan?

Publicerad 30 jun 2015
Programmet är igång för unga nätverket som deltar i #Almedalsresan. Idag besökte de Gotlands bryggeri. Här berättar Maria Berghäll, Piece of Value AB/ ProjectTree och Nils Engvall,Wasabi web om vad de tycker hittills!

Vad tycker ni om Företagarnas Unga Nätverk och #almedalsresan?

Mara Berghäll driver Piece of Value AB,

- Jag har varit med i det unga nätverket i två år och jag tycker att det är jättebra. Det är första gången jag är med dem här i Almedalen. Idag har vi tillexempel varit och besökt Gotlands Bryggeri, vilket var fantastiskt kul. Johan Spendrup som är en fantastisk entreprenör visade oss runt och berättade sin historia. Man fick energi av honom och av att se hur han brinner för sitt arbete.

Nils Engvall som driver Wasabi Web AB, skrattar och lägger till att det även var väldigt roligt att få provsmaka olika ölsorter.
- Jag tycker Företagarnas unga nätverk är grymt. Att få komma hit till Almedalen för första gången känns jättekul. Jag har inte varit med i så länge och då känns det extra tryggt att åka i en större grupp. Man kan alltid ta i rygg på någon, alla är öppna och vill umgås så man behöver aldrig vara orolig för att vara ensam.

- Det är väldigt kul att få lära känna nya människor. Jag och Maria kände inte varandra sen tidigare och nu helt plötsligt sitter vi här tillsammans och umgås. Jag var först lite rädd för att många skulle vara "stela" och stroppig", men det är verkligen raka motsatsen. Jag älskar jordnära människor och det är väldigt sköna personer i det unga nätverket. Jag har upplevt många "aha-moments" när vi bara suttit och småpratat tillsammans, säger Nils.

Maria igen,
- är du ny eller driver en ny verksamhet är det alltid skönt med inspiration. Har man en gång umgåtts är det alltid lättare att ringa upp personer för att kunna få råd och tips.
- Jag inte varit i situationen själv, men jag tänka mig att om man är inne i en jobbig period är det väldigt upplyftande att få umgås med andra unga företagare kanske upplevt eller känt samma sak.
Både Maria Berghäll och Nils Engvall är enade om att det unga nätverket är väldigt bra forum om du vill bli inspirerad, nätverka och lära känna andra unga entreprenörer som du kanske inte träffat på annars.

 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna