För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

"Har hittat 2 300 jobb!" - nu antar Arbetsförmedlingen utmaningen!

Publicerad 2 feb 2015
Jobbsökarna sjösattes i början av 2013 och hittills har 2 300 jobb hittats. Samarbetet mellan Företagarna och Arbetsförmedlingen visar hur myndigheten kan bli en attraktiv förmedlare av jobb till småföretag.
Arbetsförmedlingens jobbsökare

Det började som ett pilotprojekt med en handfull arbetsförmedlare som åkte runt och letade jobb i småföretag.

Efter knappt två år har vi hittat 2300 jobb i hela landet.

Bara under 2014 hittades 238  jobb i Västerbotten, 117 jobb i Östergötland och 316 i Halland. Succén är ett faktum.

Från och med 30 juni avslutas projektet Jobbsökarna, och arbetssättet ska då vara en del av den ordinarie verksamheten på Arbetsförmedlingen.

Arbetsförmedlingen antar utmaningen!

När Företagarna hjälpt till att implementera det vi lärt oss under projektet är det upp till Arbetsförmedlingen regionalt och lokalt att förverkliga och förvalta konceptet.

Några av Företagarnas regionchefer skrev debattartiklar till lokala tidningar, som Dalarnas Tidningar, Jönköpingsö-Posten och Nya Wermlands-tidningen.  Antar ni utmaningen, Arbetsförmedlingen? frågade de. 

Arbetsförmedlingen: "Vi antar utmaningen!"

"Vi antar utmaningen!" skriver nu regionala företrädare för Arbetsförmedlingen i bland annat Dalarnas Tidningar. Kul säger vi på Företagarna! Lyckas Arbetsförmedlingen med detta kan ännu fler småföretag nyanställa och ännu fler människor få ett jobb att gå till.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna