För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

"Stöd småföretagare för mer export"

Publicerad 18 dec 2015
Andelen småföretag som handlar med utlandet skulle kunna öka rejält. Men då krävs mer stöd, visar Företagarnas undersökning, som tagits upp i ett inslag i Sveriges Radio.

– Det är en hel del svårigheter med att börja handla med utlandet, säger Företagarnas chefsekonom Daniel Wiberg i intervjun med Sveriges Radio.

– Det vi ser i undersökningen är att de flesta företagen upplever det svårt att hitta konkreta affärsnätverk. Man behöver helt enkelt en affärspartner på den marknaden man är intresserad av, för att på sättet knyta kontakter och bygga upp en affärsverksamhet.

– Sen är det dessutom en rad tullregler, skatteregler och administration som måste hanteras och också där efterfrågar företagen en del rådgivning, säger Daniel Wiberg.

Daniel Wiberg välkomnar den exportsatsning som regeringen lanserade i hösta, med bland annat regionala centrum för exportstöd. Men han ser ett viktigt fokus i de mindre företagen.

– Långsiktigt för skapandet av jobb i Sverige så är det oerhört viktigt att de små företagen får ge sig ut på en internationell marknad. 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna