För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Åtvidabergsgalan 2024

Publicerad 19 mar 2024
Den 16 mars var det äntligen dags att hylla våra lokala företagare på Åtvidabergsgalan!
Johan Dahlberg - Företagarna Åtvidaberg, Sara Karlsson - Årets Unga Företagarna och Christian Ottosson - Åtvidabergs sparbank Foto: Tobias Löfling

Vi samlade åtvidabergarna till en fantastisk fest i Gjuteriet, i hjärtat av Kulturcentrum! Det bjöds på prisutdelningar, god mat, bra musik och trevliga människor.

Under kvällen delades de prestigefulla prisen Årets Företagare & Årets Unga Företagare i Åtvidaberg 2024.

Stort grattis till Matilda och Elisabet Magnusson - Borkhult Natur och kultur AB (Borkhult Lapphem), som kammade hem priset Årets Företagare och Sara och Erik Karlsson - Herrsäter Kungsgård som utgås till Årets Unga Företagare.

Motivering Årets Företagare:

De har vågat och orkat satsa och utvecklas. Med ny scen i den fantastiska trädgården arrangerar de enormt uppskattade sommarkonserter och från att ha haft ett par rum till uthyrning har de nu konsertverksamhet, kursutbud, konstutställningar, hantverksförsäljning, närproducerad och ekologisk mat, företagskonvent och pensionat. De kombinerar helhetssyn, naturomsorg, kulturutbud, lokalt engagemang och exceptionellt företagande.


Johan Dahlberg - Företagarna Åtvidaberg, Matilda Magnusson och Elisabet Magnusson  - Årets Företagare och Christian Ottosson - Åtvidabergs sparbank. Foto: Tobias Löfling

 Motivering Årets Unga Företagare:

De driver ett familjejordbruk där de har satsat på att förädla gårdens mjölk och spannmål till ostkaka, olika sorters ostar och mjöl. De har bland annat vunnit SM i mathantverk för sin ostkaka. De säljer sina produkter lokalt, men åker mycket på marknader över landet vilket har gjort att det pratas om den lilla gården i Åtvidaberg långt utanför länsgränserna.

Under kvällen utsågs även Årets Nyföretagare, Årets Hållbarhetsföretag, Årets Tillväxtföretag, Årets Inspiratör, Årets Mentor, Årets Åtvidabergare. Läs mer här 

Fler nyheter från Företagarna