För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Linköping är utsedda!

Publicerad 31 maj 2024
Vi säger stort GRATTIS till Årets Företagare Susan Satzmary - Susan Zsatmary AB, och Årets Unga Företagare Niclas Söör - DoSpace, som fick ta emot priser och ovationer under det härliga Å.minglet på LinkBusiness Taket.

Vi var 150 personer som i strålande solsken hyllade Linköpings företagare, och det var tredje gången vi arrangerade det populära Å-minglet!

Motivering Årets Företagre:

I en tid när allt fler inser att fast fashion förstör vår planet, finns ett designgeni som vigt sitt liv åt sin passion och övertygelsen att god design är hållbar och att hållbarhet är design. I sin starka övertygelse att lyckas har hon utan att blinka tagit sig an utbildningar på språk hon inte kan och bosatt sig i länder hon inte känner. 

Världen såg hennes talang, hon hamnade på framsidan av Elle och idag bär både kungligheter och kändisar hennes väskor. Hon pratar sju språk, har ett globalt nätverk av stjärndesigners och en inre styrka grundad i sin familj som fick fly från Irak på tidigt 90-tal.  

Susan Zsatmary är en stjärna från Linköping som just nu tänds på den globala designhimlen. Vi är mycket stolta över att hon utövar sin internationella lyskraft och företagande från sitt och makens hus i Ekängen, Linköping – där drömmar blir till verklighet.

Motivering Årets Unga Företagare:

Ett kontor är inte längre ett kontor. Ett kontor är en mötesplats, ett sammanhang, en tillhörighet och kan vara skillnaden mellan en bra och en dålig dag. Ett företag behöver också vara hållbart i tre perspektiv, people, planet and profit.  

Detta förstod Årets Unga Företagare redan 2017, direkt efter sina studier vid LiU. Idag driver han 10 coworking-enheter i fem städer och siktar på ytterligare 1-3 enheter per år de närmaste åren. Vi är många i den här regionen som återkommande får njuta av hans livsverk, de trivsamma, återbrukade & hållbara, varma miljöerna och de myllrande nätverken runt dem.  

Pandemin blev en tuff period för en affärsmodell som går ut på att människor ska mötas. Men i stället för att deppa kastade Niclas Söör loss för att bli en av få lönsamma coworking-anläggningar i Sverige. I år rullar koncernen Dospace på en 77-miljonerstakt under lönsamhet, har 22 anställda och tusentals nöjda hyresgäster som bygger både sina och nätverkets affärer.

Fler nyheter från Företagarna