För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

PRESSINBJUDAN: Presentation av Småföretagarbarometern 2023

Publicerad 29 maj 2023
Onsdag den 7 juni släpper Företagarna, Swedbank och Sparbankerna årets Småföretagsbarometer.

Den bygger på intervjuer med 4 000 småföretagare som ger sin syn på det ekonomiska läget, deras prognos för det kommande året och vad de ser som största hinder för tillväxt. Vi välkomnar er till en presentation av resultatet.

Fjolårets Småföretagsbarometer visade en tydlig konjunkturförstärkning efter pandemiåren och en utbredd optimism om en fortsatt uppgång trots en osäker omvärld. Men det blev en kortvarig förbättring. Företagen står inför nya utmaningar i och med den höga inflationen och de snabbt stigande räntorna. Även framtidsutsikterna har förmörkats med risk för att det kan bli en större nedgång än vad företagarna förutser nu när hushållens köpkraft urholkas samtidigt som bostadsbyggandet faller.

 

Välkommen på pressträff

Onsdag den 7 juni kan ni ta del av Småföretagsbarometern 2023 hur småföretagarna i Östergötland ser på sin situation och hur de kan bidra till den lokala utvecklingen. På träffen medverkar företagare, representanter från Företagarna och Swedbank.

Varmt välkommen önskar Företagarna och Swedbank.

_________________

Tid: Onsdag den 7 juni 2023, kl. 08.30 – 09:00

Plats: Let´s Paint Måleri & Design AB, Fjärilsgatan 29A, Norrköping

Mer information: Frida Boklund, regionchef Företagarna Östergötland, frida.boklund@foretagarna.se,

0768-86 82 99

Fakta: Småföretagsbarometern har genomförts sedan 1985 och är Sveriges största och äldsta undersökning om småföretagarnas uppfattning och förväntningar om konjunkturen. Undersökningen omfattar cirka 4 000 företag inom det privata näringslivet med 1–49 anställda. Storleken på urvalet och antalet respondenter gör att vi kan analysera utvecklingen både på bransch – och länsnivå. Intervjuerna har gjorts i samarbete med Novus. Småföretagsbarometern publiceras en gång om året.

Fler nyheter från Företagarna