För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Sommarhälsning från Finspång

Publicerad 1 jul 2022
Hej företagskollegor!

Här kommer en uppdatering från Företagarna Finspång. 

Äntligen släppte pandemin sitt grepp och med släppta restriktioner, har vi alla kunnat återgå till en ny vardag. Och visst är det skönt att vi nu kan träffas igen, planera för resor och jobba på med de projekt vi kanske inte kunnat slutföra under de två senaste åren.

Vi i styrelsen har inte heller suttit still utan har igen kunnat fortsätta med de aktiviteter vi planerat tidigare.

Ett betydande arbete har inletts med samtliga politiska partier för att bygga ett bättre samarbete och förståelse för varandra. I januari bjöd vi in dem till Atlaslunden för en första träff. Vi stod alla runt eldfat med varmt kaffe och lite mat och mänga samtal.  Vi diskuterade hur de som politiker både styrande och i opposition, kan stödja oss småföretagare och om de hinder vi stöter på i kontakter med kommunen. 

Vi har haft ytterligare fyra träffar med dem de olika partierna indelade grupper och vi kommer även fortsätta ha dessa träffar framöver. I och med att det är val i år, blir det desto mer intressant att se hur det faller ut. Vi har alla en röst, använd den väl i ditt val 2022.

Tanken är nu att vi ska träffa kommunala tjänstemän för att jobba mer proaktivt med varandra och med ökad förståelse för varandras vardag. Positiva framsteg har gjorts här med tillsättande av såväl en företags lots samt en näringslivsansvarig. Dessa två har som sin främsta uppgift att tillgodose företagares behov och vara till assistans när det behövs.

Den 8:e mars, hölls vårt årsmöte. Tack till alla er som var med oss på Arena Öst.

I april anordnade vi en lunchträff tillsammans med Tillväxt Finspång och LRF. Patrick Krassèn från Företagarna riks höll ett föredrag om generationsskiften för företag.

Företagarnas kongress 2022 den 19–20 Maj i Norrköping, som vi representerade. Årsmöte och föredrag av nästan alla våra partiledare och andra härliga föredrag med bland andra Jens Spendrup.  Trevlig middag med 250 aktivt förtroendevald ifrån hela Sverige.

Den 24 maj tog vi med oss kommunstyrelsen på en företags safari. Vi besökte fyra företag runt om i kommunen och våra medpassagerare fick se och höra om hur deras vardag ser ut.  Tack till Lämneå Bruk AB, Finspångs Brunnsborrning AB, YB Svets AB och Tranfoten AB för att ni visade alla hur viktigt företagandet är för Finspång.

 

Priset för Årets Företagare delades ut den 27 maj till Lotta och Fabiola, ägare av Mingla. Juryn valde dessa två företagsamma kvinnor som inte bara byggt upp en bra affär med en trogen kundkrets, men även tagit klivet att utöka mitt under pandemin. Det kräver mycket mod och arbete. Snyggt jobbat!

Vi avslutade den första delen av 2022 med att bjuda samtliga deltagare i kommunfullmäktige på tårta. Det är en del av tårtkampanjen som Företagarna med syfte att belysa vikten av små och medelstora företag i kommunen och i landet gör varje år.

Vi diskuterar just nu formerna; frukost, lunch eller tidig kväll samt innehåll för fortsatta träffar med både tjänstemän och politiker.  Om ni har förslag till frågor ni gärna ser att vi tar upp, så kontakta oss. Glöm inte att vi har ett flertal specialister inom riksorganisationen som också gärna delar med sig av sin kunskap.

Till hösten planerar vi för fler möten också med er!         

Vi kommer även vara med i mässan Finns i Finspång den 15 oktober. Kom gärna förbi och ta en kopp kaffe med oss.

Men först så ser vi fram emot lite semester och hoppas på fortsatt bra väder under hela sommaren,

 

Varma sommarhälsningar

Styrelsen Företagarna Finspång

 

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna