För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Språkcafé för ökad integration

Publicerad 7 apr 2022
Hallå där! Anders Björck ordförande Företagarna Linköping.
Glad deltagare på språkcafé

-Den 31 mars bjöd Företagarna Linköping in till Pop-Up Språkcafé, vad är det för någonting?

-Språkcafé är en möjlighet för våra medlemmar att jobba mer med social hållbarhet och möta människor som vill inkluderas i Sverige. Det är ett perfekt tillfälle om man är ny i Sverige och vill träffa svensktalande och lära känna personer från flera olika företag.

POP-UP SPRÅKCAFÉ FIN DAG NYANLÄNDA.png

-Social hållbarhet kan vara ett brett begrepp, hur definierar du social hållbarhet?

-  Det innebär att alla kan bidra med någonting och social hållbarhet är vad vi gör det till, var och en av oss. Och det är individen och den hållbara människan vi måste utgår från.

-Varför är inkludering och integration så viktigt för näringslivet?

-Det är och kommer eller kommer att bli en konkurrensfördel om du börjar arbeta mer med inkludering.  Det är viktigt att näringslivet tillsammans med det offentliga samverkar för att integrationen ska gå snabbare!

-Finns det förutfattade meningar och i sådana fall vilka?

-Det finns ibland en rädsla att träffa människor som ser annorlunda ut eller kommer från en annan kultur än en själv. Att tala perfekt svenska är en annan. Man behöver inte behärska ett språk till 100% för att kunna utföra arbetsuppgifter.  

-Har du något bra tips till företagare som tycker att detta med integration är svårt?

- Ja, våga möta och anställa personer med annan bakgrund. Och fråga dig själv, hur inkluderande är du och din verksamhet? Det finns massor att vinna på det!

-När har Företagarna Linköping sitt nästa event och vad är det för någonting?

-Den 21: a april anordnar vi en entreprenörslunch för Företagarna Young och den 6:e maj bjuder vi in till Mötionera på tema hälsa & hållbarhet. Varmt välkomna!

Här hittar du eventkalendern för Föreagarnas alla event för dig som är medlem! 

 

Fler nyheter från Företagarna