podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

PRESSMEDDELANDE: Årets Företagare Östergötland 2021 är utsedd!

Publicerad 1 sep 2021
Idag delade landshövding Carl Fredrik Graf ut priset Årets Företagare och Årets Unga Företagare Östergötland.

Priset Årets Företagare går till David Frykerås, Againity AB i Norrköping. Priset Årets Unga Företagare går till Adam Zollner och Johan Zollner, Profilservice Nordic, Linköping.

– Våra pristagare är utmärkta förebilder för regionens företagande. Båda pristagarna ligger i framkant och utvecklar sin bransch.  Våra vinnare sätter verkligen Östergötland på kartan, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna.

– Kreativitet, innovation ett genuint intresse och förmågan att fokusera kännetecknar våra vinnare. Framgångsrika och flitiga företag är en förutsättning för att Sverige och Östergötland ska fortsätta utvecklas, säger landshövding Carl Fredrik Graf.

Juryns motivering Årets Företagare Östergötland:

Att kombinera teknik, miljö och drivkraft med en stor portion entreprenörskap gör vår vinnare till en riktig hjälte. Vår företagare sätter Östergötland på världskartan genom att bidra till att lösa morgondagens klimatutmaningar. Att nyttja jordens resurser på ett smart vis är grunden i företagets verksamhet. Genom att tillvarata spillvärme, sopor och avloppsvatten kan ny energi bildas. Det ger ett mervärde till oss alla. Dessutom bidrar företagaren till att aktivt förbättra situationen för behövande i de länder de etablerar sig i, jämställdhetsarbetet går som en röd tråd genom hela verksamheten. Så jobbar en sann vinnare av Årets Företagare I Östergötland.

Juryns motivering Årets Unga Företagare Östergötland:

Årets Unga Företagare i Östergötland har gjort arbetat sig tillen självklar plats på företagarhimlen på orten de är verksamma på men även i Östergötland och Sverige. Det är sant entreprenörskap samt viljan att alltid förbättra allt som går att förbättra som har tagit Årets Unga företagare dit de är idag. 

Genom att alltid ligga i framkant oavsett om det gäller produkter eller tjänster har Årets Unga företagare med sitt idoga och noggranna arbete alltid kundupplevelsen i fokus. Både för att underlätta köpresan och överträffa kundens förväntningar.

Dessa unga entreprenörer har haft företagandet med sig sedan barnsben vilket har skapat två trygga företagare som, oavsett hinder, alltid ser lösningar. Trots att man är störst inom sin bransch i Sverige så är inte målet nått än utan the sky is the limit. Nu siktar Adam och Johan Zollner mot miljarden!”

Vinnarna går nu direkt till den stora nationella finalen i Stockholm.

För ytterligare information eller frågor, kontakta:
Regionchef Frida Boklund, 0768 – 86 82 99

Årets Företagare har delats ut i drygt 20 år på lokal och regional nivå. Sedan 2007 koras även Årets Företagare i Sverige. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare.

 

Fler nyheter från Företagarna