podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare & Årets Unga Företagare i Linköping 2021

Publicerad 17 jun 2021

Årets Företagare i Linköping 2021 är: Robert Lantz, PLW Gruppen och Årets Unga Företagare i Linköping 2021 är: Adam och Johan Zollner, Profilservice.

Prisutdelningen ägde rum på stora scenen i Trädgårdsföreningen och prisutdelare var Näringslivsdirektör Louise Felldin.

Juryns motivering Årets Företagare:
"Årets Företagare har genom ett stort personligt engagemang och ett starkt målinriktat driv, byggt ett växande företag med mycket god lönsamhet.  
Entreprenören anser att medarbetarna är den viktigaste resursen och vill ha ”hållbara” medarbetare i sitt företag och arbetar med värderingsstyrt ledarskap. Det krävs mycket av medarbetarna och det är viktigt att de känner sig motiverade. Man ska vilja jobba just på det här företaget och känna skillnad! 
Företaget var fem medarbetare 2012 och är idag ca 135. Från att ha varit delägare fram till 2019, tog nuvarande ägare över företaget och är nu ensam ägare. Företaget är ISO certifierat sedan 2012 och har därefter ständigt arbetat mycket med strukturen i organisationen. 
I samverkan med företagets kunder utför man projektering, installation och service av kvalificerade tekniska lösningar inom elinstallation, tele-, larm-, antenn- och datateknik. De levererar de mest kostnadseffektiva lösningarna till högsta möjliga kvalitet samt alltid med hänsyn till minsta möjliga miljöpåverkan. 
Man satsat framåt på att arbeta med ”hela kedjan” vad gäller solceller och har som mål att växa genom både förvärv och organiskt. Idag finns företaget i Linköping, Stockholm, Motala och Norrköping. 
Vision: PLW ska vara det självklara valet som installationsfirma och som arbetsgivare. 
Årets Företagare 2021 Robert Lantz!"

Juryns motivering Årets Unga Företagre:
"Årets Unga Företagare brinner för entreprenörskap och arbetar ständigt för att förbättra sitt erbjudande till kunderna.  
Kunderna är allt från enmansföretag till globala verksamheter och oavsett omfattning kan företaget leverera varor efter varje kunds förutsättningar. Detta tack vare att organisationen är skalbar och smart uppbyggd. Allt från egen tryckproduktion in-house till ansvarsfull handel med lokal närvaro i Asien. Man satsar hårt på, att så långt det är möjligt, arbeta med cirkulär ekonomi och leverantörerna måste arbeta med justa villkor och hållbarhet. 
År 2015 bildades koncernbolaget Zollner Group där Profilservice ingår tillsammans med systerföretaget Nordic Souvenir och som de också driver flera projekt och löpande samarbeten med. 
Dessa två unga drivna entreprenörer har alltid utvecklat och förbättrat sitt entreprenörskap, inte minst genom att nyttja digitalisering i sitt bolag. Entreprenörerna har under de senaste åren lagt de byggstenar som behövs för att bli en stark och konkurrenskraftig aktör. Genom förvärv och investeringar har man stärkt maskinparken och förädlingskapaciteten samt gjort investeringar i personal, lagerkapacitet och IT-lösningar. Resultaten har inte låtit vänta på sig och bolagets omsättning har skjutit i höjden samtidigt som man vunnit nya kundavtal på löpande band senaste året. Dessutom har man stärkt upp sitt erbjudande inom workwear och har nu en egen avdelning dedikerad till det segmentet. 
Alldeles nyligen har de förvärvat We Do Promotion och har som mål att bli Nordens största profilföretag. Efter sammanslagningen kommer de att vara ett 50-tal medarbetare som arbetar efter en gemensam värdegrund. 
Bröderna, och deras medarbetare, arbetar efter devisen: Med rätt produkt – På rätt plats – I rätt tid! 
Årets Unga Företagare 2021 är: Johan och Adam Zollner, Profilservice"Stort TACK till alla som närvarade denna soliga försommarkväll!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna