För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Möt Mattias Djurstedt, AB Nära & Naturlig SAM i Rimforsa som är med på listan över ”103 unga idéer”

Publicerad 1 jul 2021
Vi har haft nöjet att prata med Mattias, som berättar om sig själv och sitt företag nedan.

Vem är du?

Jag heter Mattias Djurstedt är 23 år och driver AB Nära & Naturlig SAM, Rimforsa. Uppvuxen på landet med allt vad det innebär. Har sedan gymnasiet haft som mål att bli entreprenör då jag drev UF Företag. Jag har studerat i Örebro på ett program inom Biovetenskap med inriktning på entreprenörskap.

Vad gör ditt företag?

Vi jobbar med hållbar landbaserad fiskodling. Just nu håller vi på att utveckla tekniken för att kunna göra den storskalig. Det som skiljer sig mellan vår metod och andra är att vår teknik härmar naturens eget koncept för att rengöra vatten med alger, bakterier och andra små så kallade mikrober. Det gör att vårt fungerar som ett eget ekosystem som inte behöver artificiell rening eller byte av vatten. Metoden mer effektiv då kräver även mindre foder för att få bra tillväxt av fisken.  

 Vad ser du som största utmaning i företaget?

Då vår fiskodling baseras på en fisksort som heter Tilapia är vår största utmaning är att nå ut och få fisksorten känd och accepterad i Europa på samma sätt som den är i Afrika, USA och andra delar av världen där den i stort sett har tagit över som vanligaste matfisken.

 Vad gör du på fritiden när du inte driver företag?

Jag gillar äventyr och hitta på saker men nu när jag lägger mycket tid på företaget försöker jag fokusera min lediga tid på att umgås med vänner och familj.

Fler nyheter från Företagarna