För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagasjouren i Jönköpings- och Östergötlands län

Publicerad 7 jun 2019
När ett företag hamnar i akut kris kan stöd och hjälp behövas för att ta sig ur krisen och för att få företaget att leva vidare och utvecklas. Företagarna Jönköpings län och Östergötland är en av initiativtagarna och sitter i styrgruppen för den här funktionen som verkligen hjälper företag som har hamnat i kris och inte hittar vägen ut.

Under 2019 så här långt,  har det kommit in 58 företag till jouren som behöver akuthjälp för att hitta vidare. I dagsläget har över 20 arbetstillfällen räddats. Ser man över en längre tidshorisont, tex ackumulerat 2018 var det sammanlagt 88 företag inne i jouren och över 200 arbetstillfällen räddade.

Region Jönköpings län och Region Östergötland erbjuder detta stöd genom Företagsjouren som bemannas av rådgivare med många års industriell erfarenhet. Företagsjouren vänder sig främst till små och mellanstora företag i regionerna. Företagsjouren arbetar enligt en modell som inleds med att jouren medverkar till att undanröja det akuta problem som företaget står inför. Därefter görs en handlingsplan som talar om hur företaget ska kunna leva vidare och förhoppningsvis även ha en positiv utveckling. Företagsjouren samordnar även insatser från företagets andra intressenter som till exempel banker, revisionsbyråer och Almi Företagspartner AB.

Om det behövs ytterligare insatser har Företagsjouren tillgång till ett nätverk av personer med olika specialistkompetenser som kan förmedlas till företaget. Det kan exempelvis vara revisorer, jurister eller företagsmäklare.

Stödet från Företagsjouren är kostnadsfritt och arbetet görs under sekretess. Är du eller någon du känner i behov av akut rådgivning, kontakta

Göran Qvarnström
Företagsjouren
0705-36 04 25

Fler nyheter från Företagarna