För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare Linköping 2019 är nu korad!

Publicerad 10 jul 2019
Vinnaren av den prestigefyllda titeln Årets Företagare i Linköping 2019 blev Jacob Svensson på Xamera AB.
Foto: Holgersson Information AB

De övriga nominerade var Johan Kallblad på Exsitec och Linnea Ljunge på Linkin. Juryn bestod av Pia Carlgren Linköpings kommun, Camilla Lejon Lkpg Airport och Astrid Brissman, Tomas Tränkner, Pernilla Stenberg och Anette Hesselgren som har haft gediget arbete med att utse årets vinnare i hård konkurrens.

Foto: Holgersson Information AB

Årets Företagare 2018 Hanna Rydman på Joyvoice, delade ut priset och läste följande motivering:

”Årets Företagare har genom ett stort personligt engagemang och ett starkt målinriktat driv, byggt ett växande företag med god lönsamhet och en tydlig värdegrund. Årets Företagare verkar förvisso i en traditionell bransch, men har lyckats skapa och positionera ett unikt och framgångsrikt koncept. I grunden finns också en vilja att ta ett bredare samhällsansvar och en övertygelse om att det även bidrar till bättre affärer.

Att göra saker annorlunda, lära nytt och ständigt överraska omgivningen är viktigt för Årets Företagare liksom att vara personlig, framåtsträvande och påhittig. I den andan lever Årets Företagare efter devisen ”att alltid vara student”!

Årets företagare är medgrundare till företaget Xamera, som växer med god lönsamhet och som idag finns i Linköping, Örebro samt är på väg att etablera sig i Göteborg. Xameras värdegrund är att inspirera, vara innovativa och agera. Företaget vill vara en blandning av karriärmäklare och kompis. En brygga mellan studentlivet och yrkeskarriären, där man erbjuder ett jobb, ett vuxenpaket med egen mentor och en trivas på jobbet-garanti för en smidigare start på yrkeslivet.

Årets Företagare vill driva en hållbar verksamhet och har bland annat satt fokus på digitalisering av processer, klimatet – till exempel kör företaget enbart biogasbilar och inom företaget finns också ett stort socialt engagemang.

Årets Företagare är en utmärkt förebild samt inspiratör för andra företagare! En sann entreprenör!”

Förutom äran fick Jacob ta emot fina priser från Linköpings Posten (Annons värd 25.000 kr), Solbackens Helhetshälsa (Massage), Pernilla Stenberg (målning) MunerisIt (Ipad),  Livgrenadjärmässen (Hotellövernattning), och Maminza Advokatbyrå (juridisk rådgivning för 10.000 kr).

Under kvällen bjöds välsmakande vårbuffé samt härlig körsång av Joyvoice.  Festligheterna avslutades med intressant föreläsning av Mats Franzén finanschef och Marie Ekström Trädgårdh vice koncernchef på Sectra.

Foto: Holgersson Information AB

Kvällen arrangerades i samarbete med Linköpings Posten, LRF Konsult AB och LF Östgöta.

Nu väntar tävlingen Årets Företagare Östergötland 2019, finalen är på Linköpings Slott i den 29 augusti, där vinnaren går vidare och tävlar om att bli Årets Företagare Sverige 2019. Vi håller tummarna för att Jacob tar sig vidare i regionfinalen till den stora finalen, Årets Företagare Sverige 2019, som går av stapeln den 11 oktober i Blå Hallen i Stockholm.

Vi i Linköpingsföreningen önskar Jacob varmt lycka till!

 

Fler nyheter från Företagarna