För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

StudentConsulting hjälper Företagarnas medlemmar att hitta sommarpersonal!

Publicerad 14 maj 2018
StudentConsulting har ett stort kandidatnätverk och kan matcha rätt profil mot rätt företag, så vi som företagare kan lägga all vår tid på kärnverksamheten.

I Östergötland län uppger hela 41 procent av Företagarnas medlemmar att rekrytering av nya medarbetare är största tillväxthindret och även nationellt är detta det största tillväxthindret.

Företagarna har tecknat ett nationellt rekryterings- och bemanningsavtal med StudentConsulting. Samarbetet med StudentConsulting är en efterfrågad medlemsförmån och just nu är sommarbemanningen en aktuell fråga för många företag.

I samband med avtalet har vi träffat Olle Axemo, affärschef på StudentConsulting och frågat honom vilka fördelar man har som företagare med att anlita StudentConsulting vid rekrytering av sommarpersonal.Olle

Vad ska man som företagare tänka på när det gäller rekrytering av sommarpersonal?

Börja i tid, många studenter vill ha sommarjobbet ordnat under tidig vår. Väntar du för länge har de bästa redan fått jobb, framför allt nu när det är kandidaternas marknad.

Våga ta hjälp av extern part som har tillgång till just dessa kandidaterna.

Hur kan ni på StudentConsulting hjälpa Företagarnas medlemmar att hitta duktiga medarbetare inför sommaren?

Vi har ett betydligt större kandidatnätverk än vad små och medelstora företag har. Då vi har kandidaterna kan vi smidigt matcha ut rätt profil mot rätt företag, så företagarna kan lägga all sin tid på kärnverksamheten. Vi gör det tillsammans, det är alltid upp till våra kunder hur involverade de vill vara.

Varför ska man som företagare vända sig till er för att få hjälp?

Sommaren är den tiden på året när studenterna vill jobba. Just den profilen är vi bäst i Sverige på och har byggt vårt varumärke mot universitet under 20 år. Dessutom är medlemsförmånen med Företagarna otroligt bra.

Rekryterings- och bemanningsavtal med StudentConsulting

Medlemsförmånen består av två delar:

Rekrytering via StudentConsulting 

  • 20 % rabatt på ordinarie pris för rekrytering av personal 
  • Om du rekryterar sommarpersonal för perioden juni-aug 2018 sker detta till ett fast pris 

Bemanning via StudentConsulting

  • 5 % rabatt på ordinarie pris för bemanningsuppdrag 
  • Fritt övertag av sommarpersonal som bemannade perioden juni-aug 2018 under minst två månader
StudentConsulting finns på 176 orter i Sverige, Norge och Danmark, har över 400 000 talanger och utför 11 314 rekryteringar per år. De fick utmärkelsen Branschens nöjdaste kunder senaste tre åren (år 2015, 2016, 2017)

 Läs mer om förmånen på sidan om medlemsförmåner!

bemanning

Kontaktperson i Östergötland

Maja Andersson - Maja.andersson@studentconsulting.com - 0703017352

Fler nyheter från Företagarna