För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Boxholm har störst tillväxt i Sverige – Årets Företagarkommun 2015 är Boxholm

Publicerad 30 sep 2015
I UCs och Företagarnas gemensamma tillväxtmätning Årets Företagarkommun är årets vinnare Ödeshög i Östergötland.
Årets Företagarkommun Östergötland

– I Boxholm är det framför allt resultat och omsättning som har utvecklats bra, bäst i Sverige. Det gör sammantaget att kommunen rankas som nummer ett av alla kommuner i hela riket. Kommunen har också en bra mix av företag, det gör att kommunen har lätt att attrahera olika typer av verksamheter, säger Frida Boklund, regionchef för Företagarna.

Årets Företagarkommunen visar var i Sverige företagandet har utvecklats mest under det senaste året.

– Tillväxt är utveckling, och vi vill genom denna undersökning belysa de kommuner vars företag vuxit snabbast. Fokus i olika rankingar av kommuners näringsliv är ofta vad politiken åstadkommer för företagen. Vi vänder på resonemanget och försöker istället belysa vad företagen åstadkommer för kommunen och dess invånare i form av tillväxt. Menar Boklund.

Läs rapporten Årets Företagarkommun Östergötland (pdf)

För mer information, kontakta Frida Boklund, regionchef Företagarna  telefon: 0768-86 82 99

Årets Företagarkommun är ett gemensamt projekt mellan Företagarna och UC. Syftet är att uppmärksamma de kommuner där företagandet utvecklats bäst under det gångna året och Årets Företagarkommun bygger på sex variabler. Fyra av dessa är relaterade till företagens omsättning och resultat. De övriga två avser antalet aktiebolag och deras kreditvärdighet. Årstillväxten av dessa variabler rankas därefter från högst till lägst. Dessa rankingpoäng summeras sedan i ett ovägt index. Ju lägre sammanlagda poäng desto högre placering får kommunen. Variablerna hämtas från företagens bokslut. 2013 års bokslut har jämförts med boksluten från 2012.

Fler nyheter från Företagarna