För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De fick ta emot Örebros finaste företagarpriser

Publicerad 21 mar 2024
Årets unga företagare och Årets Företagare korades under festliga former på Näringslivsgalan i Örebro under kvällen.

Det var under den Stora Näringslivsdagen i Örebro, som är ett samarrangemang mellan Företagarna, Handelskammaren och Örebro kommun, som flera tunga företagarpriser delades ut. Redan på eftermiddagen var det dags att kora Årets Unga Företagare som stod mellan de tre duktiga finalisterna David Lundgren Fetah, Refurbly, Jack Berggren, 24 Food Sweden samt Philip och Rebecca Eklind, Nordic Rental Machines. 

David Lundgren Fetah - Årets unga Företagare i Örebro 2024 

På plats var Företagarna Örebros styrelse och förra årets vinnare Milad Mahmoudyangare för att dela ut priset som denna gång gick till återbruksentreprenören David Lundgren Fetah  som är grundare och vd på Refurbly. Refurbly erbjuder idag renoverade mobiltelefoner, miljömärkt mobilabonnemang och en cirkulär mobilförsäkring.

Vinnarmotivering:
"Med ett enastående entreprenörskap och en passion för hållbarhet har denna person genom sitt företag, visat vägen för nästa generations unga företagare. Genom att erbjuda konsumenter hållbara alternativ har Företagaren inspirerat till ett nytänkande i branschen och bevisat att affärsframgång och miljöhänsyn kan gå hand i hand. Företagarens sätt att leda, sitt engagemang för samhället och sin ihärdiga förmåga att ta sig an nya utmaningar, är en sann inspirationskälla för oss alla".

Senare under kvällen bjöds det in till gala med musikunderhållning och mer prisutdelning. Slutligen var det dags att kora Årets Företagare i Örebro 2024, denna gång var det förra årets vinnare Fredrik Stengarn som delade ut priset tillsammans med representanter från styrelsen. Finalisterna i år var Suzanne Karlsson, Städtjänst QLNR AB, Benny Andersson, Sweden Upfront AB samt Marie Lindqvist-Pahlstad och Jenny Helldén på Zilenzio AB. 

Marie Lindqvist-Pahlstad och Jenny Helldén - Årets Företagare i Örebro 2024

Årets vinnare blev företagarduon Marie Lindqvist och Jenny Helldén som tillsammans driver Zilenzio AB en verksamhet som utvecklar och levererar högkvalitativ ljudabsorption via genomtänkta, formgivna lösningar.

Vinnarmotivering: 
"Årets företagare kombinerar mod och drivkraft på ett imponerande sätt! Med enastående engagemang och insikt om värdet att involvera både kunder och extern expertis i utvecklingsprocesserna, har Företagaren lyckats skapa ett vinnande koncept. Utöver att erbjuda exceptionella produkter, tar Företagaren aktivt ansvar för miljön genom att konsekvent prioritera hållbarhet. Med god självkännedom har Företagaren byggt ett framgångsrikt team som genom fokus på kvalitet, design och en bättre arbetsmiljö, lyckats förändra ljudlandskapet och erövrat världen".

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets Företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen i oktober i Stockholm.  

Fler nyheter från Företagarna