För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Miljön viktig för Årets Företagare i Hallsberg

Publicerad 21 maj 2024
Systrarna Anne-Lie Sunvisson och Linda Andervret på Bilcenter i Hallsberg AB hyllades under helgens företagsmässa.

Det var två överraskade och stolta systrar som tog emot utmärkelsen Årets Företagare i Hallsberg under lördagens företagsmässa.

– Det känns jättebra, vi är rörda, säger Anne-Lie Sunvisson.

Tillsammans med sin syster Linda Andervret driver hon Bilcenter i Hallsberg AB som statartades upp av deras pappa för 40 år sedan. Systrarna tog över verksamheten 2019 efter att länge ha jobbat med sin pappa.

– Pappas grundstenar lever kvar, men sen har vi gjort förändringar i och med att tiderna färändras, berättar Anne-Lie.

Systrarna jobbar mycket med miljö och våra anställdas hälsa.

– Vi byter ut miljöfarlig produkter för att inte personalen ska skadas, och vid reparationer söker vi alltid begagnat först.

ÅF Hallsberg 2.jpeg

Att bli Årets Företagare i Hallsberg känns inspirerande, tycker Anne-Lie. Hon är glad och rörd över juryns motuvering:

"I Hallsberg finns två banbrytande företagare som tagit familjeföretaget till nya höjder. Med hela 160 års erfarenhet av bilar, reservdelar, service och reparation och deras engagemang för att se lösningar istället för hinder har de lyckats ta verksamheten till nya höjder. De inkluderar sina kunder i beslutsprocessen, vilket visar på en öppenhet som är sällsynt i branschen.

Men det som verkligen skiljer dessa från mängden är deras passion för miljö och hälsa. Genom att prioritera begagnade reservdelar från godkänd bilåtervinning och minimera användningen av hälsofarliga produkter visar de att hållbarhet kan integreras i varje aspekt av verksamheten utan att kompromissa med kvaliteten.

Årets Företagare i Hallsberg 2023 är Anne-Lie Sunvisson och Linda Andervret på Bilcenter i Hallsberg AB."

– De har sett oss, och vårt sätt att arbeta. Det känns viktigt inspirerande för framtiden, säger Anne-Lie.

Det som motiverar henne i företagandet är till stor del familjen.

– Att få driva företaget med min syster som är min bästa vän. Vi är jätteolika och kompletterar varandra jättebra. Vi har roligt på jobbet.

ÅF Hallsberg 1.jpeg

Anki Wallberg, Ordförande Företagarna Kumla/Hallsberg/Laxå, tillsammans med Anne-Lie Sunvisson, Linda Andervret och Mona Godlund, styrelseledamot och årets företagare i Hallsberg  2022.

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.

Fler nyheter från Företagarna