För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Efter 29 år i branschen får Laxåprofilen ta emot tunga företagspriset

Publicerad 19 jan 2024
Det hela började för snart 30 år sedan hemma i garaget - i dag är han en av länets mest kända kaffeentreprenörer.
Öystein Björndahl har blivit utsedd till Årets Företagare i Laxå 2023. Foto: Privat.

Det var i december som Öystein Björndahl överraskades med att få motta Företagarnas pris Årets Företagare i Laxå. Chockad och glatt överraskad tog han emot det eftertraktade priset av kommunstyrelsens ordförande i Laxå, Håkan Larsson tillsammans med Anki Wallberg, ordförande Företagarna Laxå, och näringslivsutvecklaren Anna Wiktorsson.

Öystein Björndahl - Årets Företagare i Laxå 2023

 I vinnarmotivering står det bland annat att Öystein, som bott i Laxå sedan 43 år tillbaka, är en eldsjäl som syns på många platser i och utanför kommunen, som gärna bidrar till att synliggöra Laxå samt stöttar ofta det lokala föreningslivet som sponsor. 

- Jag försöker sätta Laxå på kartan i alla lägen. Jag brukar skriva under med "Öystein från härliga Laxå", säger han i en intervju med NA.

De flesta känner till Öystein för hans omtyckta företag Öysteins Götteri och han är lite utav en lokalkändis på orten. Öystein jobbar främst södra Närke och har varit i gång med sin verksamhet i snart närmare 30 år. 

- Men det var inte förräns elva år sedan det gick från en hobby och sidogrej till ett renodlat företag. Under 2015 tog det rejäl fart när jag fick hjälp med loggan och den grafiska profilen, säger entreprenören till tidningen. 


Fr v. Håkan Larsson, kommunstyrelsens ordförande i Laxå,  Öystein Björndahl, Öysteins Götteri och Anki Wallberg, ordförande Företagarna Laxå.

Startade verksamheten 1995 - i garaget

I dag har han fem anställda och verksamheten vilar på ett utbud av kaffe, frukt och vatten. De satsar även mycket på att växa, utvecklas och att bli mer hållbara. 

- Vi försöker vara aktiva i sociala medier för att öka den lokala kännedomen om oss! Sedan är vi i dag  helt fossilfria, det är något vi är stolta över, säger han avslutningsvis. 

Senare under året kommer Öystein Björndahl bjudas in till en hyllningslunch på Örebro slott där även den regionala vinnaren koras. Han kommer även att få åka till Stockholms stadshus till Årets Företagare galan för att tillsammans med Sveriges vinnare hyllas för sitt gedigna företagande. 

Nominera Årets Företagare i Laxå 2024 här!

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna