För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lyckad företagarkväll i Askersund med fokus på framgång och samverkan

Publicerad 4 feb 2024
Företagarna Askersund bjöd in till en inspirerande och informativ kväll på Best Western Hotell Norra Vättern under torsdagen. Det bjöds på mingel, provkörning av Volvo, intressanta föreläsningar och god middag.

Företagarkvällen inleddes med mingel och provkörning av Volvos senaste bilar som alla Företagarnas medlemmar kan köpa till rabatterat pris. Därefter drog kvällen igång och Anders Carlzon, ordförande i Företagarna Askersund, hälsade de närmare 50 nyfikna gästerna välkommna och presenterade kvällens program samt moderator Marcus Larsson, expert på företagsklimat, Företagarna Örebro län.

- Det här är en väldigt viktig och värdefull kväll som verkligen avspeglar det samarbete vi faktiskt har här i kommunen. Det är genom samarbeten som vi blir framgångsrika, säger Anders. 

Besök av Företagarnas nya vd 

Bland annat dök Företagarnas nya vd Benjamin Dousa upp på skärm med en specifik hälsning till kvällens gäster och talade om framgångsrikt entreprenörskap samt delade med sig av sina bästa tips.

- Jag ser fram emot att få komma ut och träffa er på riktigt. Och jag vill verkligen lyfta värdet i att som företagare dra nytta av de förmåner och tjänster som vi kommer prata om under kvällen, säger han .

Man fick även lyssna till en kortare dragning av LRFs ordförande Jan Lundberg och Askersund i Centrums ordförande Johan Högberg som båda jobbar brett och stort, inte bara centralt, för att skapa bättre förutsättningar för företagare och lantbrukare att bedriva sina verksamheter och utvecklas. 

LRF, AIC, Re:think och Almi delade med sig av sitt nätverk

Därefter blev det en hel del mattnyttig information om det framgångsrika projektet Zinkgruvan Mining Re:Think, som är till för att stärka företagare i kommunen. Re:think öppnar nu upp för nya anmälningar inför 2024 och visade med hjälp av en film upp rutfallet för de företagare som deltog i programmet tidigare år.  

- Vi jobbar med att coacha, stärka och höja kompetensen hos företagare! Ett hållbart entreprenörsprogram helt enkelt. Tänk om, tänk nytt, re:think! säger Anna Andréasson, programansvarig för Re:think. 

Även Almi var på plats för att berätta om sina tjänster och vad de kan stötta företagare med, inte minst när det kommer till ekonomi. Marcus Larsson och kollegan Annelie Bergwall-Larsson från Företagarna informerade om nyttan och medlemsförmånerna som Företagarna erbjuder, både stora som små och hur ett medlemsskap i många fall betalar sig självt redan vid start. 

- Man märker verkligen att man har kommit till Askersund. Det är någonting alldeles speciellt med hur man samarbetar och jobbar tillsammans här, kommunen och föreningarna! Imponerande, säger Marcus Larsson. 

Läs mer om våra medlemsförmåner! 

Provkörning av nya volvobilar och snack om Askersunds företagsklimat

Rejmes fick under kvällen presentera sig och sina tjänster för företagare samt berätta om de nylanserade bilmodellerna de precis fått in och vilka erbjudanden man kan nyttja som företagare hos dem. 

Kvällen avslutades med en kortare dragning om lokalt företagsklimat, engagemang och affärer i Askersund med kommunstyrelsens ordförande Caroline Dieker (M) och Sofia Fredriksson (Askersunds näringsliv). 

- Det var en trevlig och inspirerande kväll med många intressanta samtal och nya kontakter som knöts, säger Anders Carlzon avslutningsvis. 

För mer information:

Fler nyheter från Företagarna