För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Johan Södergren är Företagarna Örebro läns nya regionchef

Publicerad 27 feb 2024
Eva Cooper, Företagarnas regionchef, har fått en ny efterträdare - Johan Södergren från Region Örebro län som tar vid i maj.
Foto: Företagarna

Johan Södergren har lång erfarenhet av att driva och leda verksamhet, både inom näringslivet och i offentlig sektor.  Senast kommer han från Region Örebro län där han inom ramen för det regionala utvecklingsansvaret arbetat med strategisk och operativ näringslivsutveckling. Där har han också lett Business Region Örebros ledningsgrupp och ansvarat för behovsstyrda näringslivsinsatser i länets 12 kommuner.

- Det är fantastiskt roligt att få välkomna Johan till Företagarna-familjen! Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med honom för att göra Sveriges vassaste och starkaste organisation för små- och medelstora företagare ännu bättre, säger Benjamin Dousa, vd på Företagarna

Tidigare har Johan grundat och drivit företag, jobbat med public service och drivit entreprenörskapsfrämjande utbildningar. Samlat har han alltså precis den sortens erfarenheter och egenskaper som Företagarna har sökt efter.

- Med dessa erfarenheter i ryggen känner jag mig mycket motiverad att ta mig an rollen som regionchef hos Företagarna. Tillsammans kan vi fortsätta stärka varumärket och arbeta för fler lojala medlemmar, säger Johan Södergren.

Johan Södergren efterträder Eva Cooper i rollen som regionchef för Mellansverige, som inkluderar Örebro län, Värmland, Gävleborg och Dalarna. 

Fler nyheter från Företagarna