För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Dynamiska krögarduon utvecklar populära restaurangkonceptet - adderar ny smakfull upplevelse

Publicerad 2 apr 2024
Kumla Ölhall introducerar nu en ny smakupplevelse för Kumlaborna - napoleansk pizza. Ägarna Mattias Özer och Bengin Turan berättar om den nya satsningen i sidolokalen på Köpmangatan.
Bengin Turan och Mattias Özer driver tillsammans Kumla Ölhall.

I Kumla var efterfrågan på kvalitetsmat, god dryck och gemenskap stort. Det fick barndomsvännerna Mattias Özer och Bengin Turan att skrida till verket. 

- Min svägerska driver Örebro Ölhall, och vi fick ofta höra från våra gäster att vårt koncept även skulle uppskattas i Kumla, så vi riktade vårt fokus hit och började ganska snabbt leta efter en passande lokal, berättar Mattias. 

Nya satsningen - napolitansk pizza

Snabbt gick det för duon som förvärvade Ceasars gamla lokaler på Köpmangatan som fick genomgå en omfattande renovering, och den 13 november 2023 slogs portarna på Kumla Ölhall upp. Trots en lågkonjunktur och ett tufft världsläge har verksamheten inte haft en lugn stund sedan öppning. En resa fylld av framgångar och utmaningar men redan nu tar entreprenörerna nästa steg för att utveckla sin verksamhet genom att introducera napolitansk pizza för Kumlaborna.

- Vi har en sidolokal som vi varit lite osäkra på. Men nu är det klart, vår nya restaurangdel “Beer and Pizza” kommer att leverera högklassiga napolitanska pizzor med färska råvaror och surdeg, berättar dem. 

Fullbokade sedan öppningen i november

Som mycket annat så krävs planering, investeringar och lite mer renovering innan Pizza and Beer kommer att vara på plats:

- Vi räknar med att vara klara i slutet av våren eller i början av sommaren om allt flyter på som det ska med leveranser, förklarar Bengin. 

Fullbokade helger, en ständigt växande kundkrets och nu en ny restaurangdel på gång. Hemligheten bakom framgångarna är duons dynamiska partnerskap och brinnande engagemang för det lokala. Mattias och Bengin har olika bakgrund inom yrkeslivet, där Bengin tidigare arbetade som elektriker och Mattias inom restaurangbranschen. Nu har de tillsammans lyckats ge Kumla Ölhall en enastående start:

- Vi kompletterar varandra väldigt bra och är verkligen tacksamma över det fina mottagandet vi fått här i Kumla. Och vi menar det när vi säger det - vi är här för att stanna, säger Mattias och ler brett.

Lyssnar in sina gästers önskemål och behov 

Krögarna försöker även vara lyhörda när det kommer till gästernas önskemål och behov, såsom vilka ölsorter som ska finnas i sortimentet. De har även en hög närvaro på sociala medier.

- Vi fick lite feedback om den höga ljudnivån inne i våra lokaler och detta har vi nu åtgärdat genom att sätta upp ljuddämpande paneler på våra väggar, förklarar Bengin Turan och fortsätter:

- Sedan har vi aktivt valt att inte spela musik, vilket varit en vattendelare. Många har hittills visat sin uppskattning medan andra kan sakna musiken. Anledningen är att det ibland kan störa och vi vill att man ska komma hit för att få det sociala och inte tappa fokus på grund av musiken.  

Mattias och Bengin lägger stor vikt vid att jobba med lokala leverantörer för att stödja det lokala näringslivet och erbjuda sina kunder det bästa av vad Kumla och närområdet har att erbjuda. De är inte bara restaurangägare, utan även aktiva deltagare i samhället genom sitt sponsorskap av föreningar och engagemang för att skapa en positiv miljö för alla som besöker deras restaurang.

Satsar på samverkan och föreningslivet

Den kommande introduktionen av napoleansk pizza i "Beer and Pizza" -delen av restaurangen är ett tydligt bevis på deras strävan efter att ständigt utvecklas och erbjuda sina kunder något nytt och spännande. Med fokus på att använda färska råvaror och surdeg för att skapa autentiska och smakrika pizzor, kommer detta nya tillskott definitivt att bli en favorit bland både lokalbefolkningen och besökare.

Men det är inte bara maten och dryckerna som gör Kumla Ölhall till en populär destination. Den lugna och välkomnande atmosfären, där gästerna kan njuta av god mat och samtal utan att störas av överdriven musik eller andra distraktioner, är något som verkligen uppskattas av besökarna.

Fler nyheter från Företagarna