För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Johan tjänade in sitt medlemskap i Företagarna första månaden

Publicerad 3 nov 2023
Fri juridisk rådgivning, rabatterade priser, nätverkande event och politisk påverkan är ett axplock av vad man som medlem i Företagarna får ta del och vara en del av.

Att driva företag ska vara lätt men i verkligheten möts Sveriges småföretagare av en rad utmaningar. Att bedriva sin egen verksamhet innebär ofta att man behöver axla rollen som kommunikatör, personal- samt ekonomiansvarig och mycket mer. Det är sällan ovanligt att en småföretagare känner sig ensam i sin roll, därför är ett medlemskap i Företagarna extra värdefullt till den som söker ett bollplank. 

Exklusiva förmåner och rabatter 

En av Företagarnas medlemmar är Johan Backlund, som gick med i Företagarna när han startade sin byggfirma Backlund Bygg 2017. Redan första månaden hade han tjänat in sitt medlemskap:

- Det finns en väldigt förmånlig rabatt hos IKEA som vi ofta nyttjar, ibland kör de även extra fina rabatter vilket är mycket uppskattat, berättar Johan.

Då Johan har flera tjänstebilar i verksamheten så nyttjas även de rabatter som finns för drivmedel. Och vid ett flertal tillfällen har han kontaktat Företagarnas fria juridiska rådgivning, som är öppen alla vardagar:

- Det är inte helt lätt att ha koll på de frågor som ibland kan uppstå när man driver eget och juristerna har varit ett värdefullt bollblank som gett mig ett tryggt underlag att gå på, säger han. 

Stor politisk påverkan på lokal och nationell nivå

Sedan 2021 är Johan Backlund även engagerad i sin lokalförening, han har genom Företagarnas många evenemang tagit del av en matnyttig upphandlingsföreläsning och har även besökt en hel del nätverkande after works och frukostar. 

Ola Claesson, säljchef och medlemsinformatör på Företagarna, berättar varför så många väljer att gå med i organisationen.

- En stor oro många företagare har är kostnadseffektiviteten. Vissa kan vara skeptiska till att ansluta sig till organisationer som inte direkt ger ekonomisk vinst, säger han och fortsätter:

- För dem har vi på Företagarna utvecklat en rad förmånliga försäkringar och rabatter. Medlemmarna kan dra nytta av starkt rabatterade priser på allt från bilar och resor till fraktkostnader och telefonabonnemang. Dessa rabatter är ofta så fördelaktiga att de i sig täcker medlemsavgiften.

En av de mest påtagliga fördelarna med att bli medlem i Företagarna är organisationens stora politiska påverkan. Företagarna har en betydande närvaro på både nationell och lokal nivå.

- Med 260 lokalföreningar som arbetar med lokala frågor och 16 heltidsanställda lobbyister som fokuserar på att förenkla för företagare, är medlemskapet en direkt kanal för att påverka beslutsfattare och förbättra det övergripande företagsklimatet, säger Claesson. 

Gratis juridisk rådgivning och ett stort nätverk

Han påtalar även den unika förmånen med juridisk rådgivning.

- Våra medlemmarna har tillgång till åtta jurister som de kan kontakta obegränsat gällande frågor som rör deras företagande. Det kan vara allt från arbetsrätt till bolagsfrågor, avtalsfrågor och skattefrågor. Denna tjänst erbjuder medlemmarna säkerhet och stöd i de juridiska aspekterna av företagande, säger Ola Claesson och fortsätter:

- Det finns också många inspirerande historier om hur företagare har vunnit rättsliga tvister med hjälp av våra juridiska rådgivare. Denna form av stöd är ovärderlig när det kommer till att skydda företagets intressen och säkerställa att alla juridiska aspekter hanteras korrekt, säger han avslutningsvis. 

Läs mer om våra medlemsförmåner här! 

Fler nyheter från Företagarna