För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Lindesberg har korats

Publicerad 14 aug 2023
Nu har Årets Företagare i Lindesberg 2022 äntligen korats! Årets vinnare blev entreprenören Jonas Kanebo.
Företagarnas styrelseledamot Charlotte Lundell och ordförande Gunilla Pöchhacker (th), tillsammans med Årets Företagare i Lindesberg, Jonas Kanebos Kixon. Foto: Camilla Lagerman, Lindenytt

Varje år delar Företagarna Bergslagen ut det prestigefyllda priset Årets Företagare. Förra året var det entreprenörsduon Maria-Pia Karlsson och Anna Almlöf, vd och skolchef för Solberga förskolor AB som korades till vinnare. I år är det en företagare från en helt annan bransch som får ta emot utmärkelsen, nämligen Jonas Kanebo som sedan 2016 drivit städfirman Kixon. Jonas blev överraskad när Företagarnas ordförande Gunilla Pöchhacker och styrelseledamoten Charlotte Lundell dök upp på det "bokade mötet" på hans kontor med blommor och diplom under fredagen, där de avslöjade den verkliga anledningen till deras besök: 

- Men oj! Vad trevligt! Jättekul! Och oväntat! sa Jonas när han förstod vad som skedde, uppger Nerikes Allehanda. Blommor överräcktes och Gunilla läste upp vinnarmotiveringen för priset till Jonas.

Vinnarmotiveringen löd:

"Ett lokalt företag som arbetar över hela Örebro län, där de verkar göra "rent" hus hos både företag och privatpersoner". 

Jonas verksamhet har i dag 30 anställda och utför städtjänster i hela Örebro län. Innan Jonas förvärvade verksamheten Kixon så drev han statoilmacken i Lindesberg i närmare 30 år innan han beslutade sig för att testa på någonting nytt. 

- Jag kände att jag ville göra något annat i livet, och när min fru sprang på den dåvarande ägaren på ett barnkalas blev det så här av en slump egentligen, berättar Jonas för LindeNytt. 

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna