För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Entreprenörstrion om att förena familjeliv och karriär: "Balansen är viktigast”

Publicerad 21 apr 2023
Slumpen förde tre unga entreprenöriella kvinnorna samman - i dag driver de den lokala webbyrån Signe Creatives.
Från vänster: Johanna Egemar, Johanna Ridel och Isabel Azcárate. Foto: Privat.
Signe Creatives är en webbyrå som grundades av tre drivna kreatörer som alla delar samma passion för skapande och har en vision om frihet i sina jobb. Det vill säga en arbetsplats där de både kan vara familjeorienterade och samtidigt satsa på sina karriärer. Bakom verksamheten står Johanna Egemar, Johanna Riedel och Isabel Azcárate.

Entreprenörstrion har alla olika bakgrunder och specialiteter som gör att de kompletterar varandra perfekt. Johanna Egemar är initiativtagaren bakom verksamheten och hon är en erfaren fotograf som fotograferat i över tio år. Johanna har alltid älskat att skapa och berätta historier genom sina bilder. En utmattning var det som blev startskottet av hennes driva eget-karriär:
 
- Jag var tidigare lite rädd för att starta eget. Men när jag gick in i väggen hade jag inte längre något att förlora. Där och då insåg jag att man kan arbeta hållbart. Som egenföretagare är jag min egen chef och äger kontrollen över mina arbetstider och antalet uppdrag, förklarar hon.
 

Utmattningen blev startskottet på egenföretagandet

Efter år av fotografering kom Johanna till en punkt då hon ville ta nästa steg i karriären. Hon drömde nämligen om att även få jobba med webbsidor. Sagt och gjort, Johanna grabbade tag i copywritern Johanna Riedel, med bakgrund inom kreativt skrivande och kommunikation, och i Isabel Azcárate, som är coach i digital marknadsföring och synlighet, för att fråga om de kunde tänka sig att starta en ny verksamhet ihop. Svaret blev snabbt ja och Signe Creatives blev kort därefter verklighet.

I dag driver de tillsammans den kreativa webbyrån med fokus på lokala verksamheter. Entreprenörerna hoppas på att kunna vara goda förebilder för andra entreprenöriella kvinnor som ännu inte vågat ta steget att starta eget:
 
- Vi vill att fler ska få upp ögonen för möjligheten att äga sina egna tider och skapa sina egna jobb som matchar med deras livsstil. Vi vill framförallt att kvinnor ska kunna ta kontroll över sina karriärer och ta  steget mot att nå sina drömmar och hoppas att vår resa kan inspirera andra, säger Isabel Azcárate.
 

Brinner för att lokala företagare ska lyckas

Med sin expertis och hjärta för lokala företagare vill de hjälpa andra verksamheter att blomstra genom att erbjuda snygga och professionella hemsidor som är enkla att ha hand om. De vill ge andra småföretagare möjligheten att ha en närvaro på nätet som representerar deras varumärke och ge dem en professionell image, utan att bli beroende av en webbyrå för uppdateringar.

- Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga med att de får hjälp av tre entreprenörer som brinner för deras framgång och som förstår vikten av att kunna anpassa sig efter familjelivet och det som får dem att må bra, säger Johanna Egemar avslutningsvis.
 
Fler nyheter från Företagarna