podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Mekanisk verkstad blev Årets Företagare i Kumla 2021

Publicerad 27 okt 2022
Nu har Årets Företagare i Kumla 2021 korats!

Det var under onsdagskvällen som Kumlas årliga näringslivsgala på Folkets Hus ägde rum. På festen deltog närmare 100 företagare och fem priser delades under ut i olika kategorier under kvällen. Årets företagare, årets företag, årets lilla bubblare, årets bubblare och årets nyföretagare.

På plats för att dela ut det prestigefyllda priset var Företagarnas regionchef Eva Cooper tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Andreas Brorsson och Företagarnas ordförande i Kumla Anki Wallberg. Årets Företagare gick till entreprenören Thomas Peterson och Årets Företag blev familjeföretaget PKS Mekaniska. På plats var Thomas två söner Fabian  och Felix Pettersson för att motta priset i hans ära, då Thomas för en kort tid sedan avlidit efter en tids sjukdom.

- Vi är otroligt stolta och hedrade, säger en rörd och smått omskakad Fabian Pettersson. 

Vinnarmotivering

Sedan barnsben har denna entreprenör haft stor känsla för affärer. Med mer än fem decenniers historia av tillverkning har företaget utvecklats till en helhetsleverantör med bred kunskap inom tillverkning. Under hela sitt liv har denna möjliggörare följt och utvecklat den familjeägda mekaniska verkstaden. Han har framgångsrikt drivit verksamheten framåt genom åren och varit en värdefull hörnsten för Kumlas föreningsliv. Med grundinställningen om att ”ingenting är omöjligt” i kombination med ett framgångsrikt ledarskap så har han banat väg för verksamheten framåt. Han lämnar efter sig ett socialt hållbart företag som kommer att fortsätta utvecklas och vara livskraftigt även i framtiden. Årets Företag 2021 är PKS Mekaniska AB och Årets Företagare är Thomas Peterson.

Kumlas näringslivsdag är ett samarrangemang mellan Kumla kommun, Kumla Promotion, Företagarna, SEB, Handelsbanken, Nordea och Swedbank. Årets gala äger rum inne på Folkets hus där en trerättersmiddag serveras av Söderströms catering. Kvällen kommer bjuda på överraskningar, underhållning av Rydell & Quick, dans och bar. Moderator är Företagarnas regionchef i Örebro län Eva Cooper. 

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Unga Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna