podcast news play företagaren I media förmån faq

Företagarna Askersund kämpar för en tryggare kommun

Nu har tre företagarorganisationer gått samman för att minska brotten mot företagare i Askersunds kommun.
Publicerad 8 maj 2022

Det är Företagarna i Askersund som tillsammans med LRF och Askersund i Centrum som nu försöker samverka för att minska brotten. En av tre företagare har blivit utsatt för brott de senaste fem åren. Två av tre tycker inte att polisnärvaron är tillräcklig för att de ska känna sig trygga. Och många upplever att det inte finns någon "mening" med att polisanmäla när det väl sker något.

Tar krafftag mot brottsligheten tillsammans

Därför har nu Företagarnas ordförande Anders Carlzon bestämt sig för att mobilisera sig tillsammans med de två andra organisationerna. Det första uppstartsmötet ägde rum på Sjöängen under Zinkgruvan Minings Re:think. I framtiden hoppas man på att även kunna utveckla samarbetet med polisen.

- Vi vill bli kraftfullare och hjälpa varandra, säger Anders till NA

Missvisande statistik utmynnar i färra resurser 

Pontus Rund.jpg

Lag och ordning är numera en av de viktigaste frågorna för Sveriges företagare. Det finns 500 000 företagare i Sverige, och därmed 500 000 företagarröster i valet den 11 september. Det finns mycket att vinna för de partier som på riktigt kan hitta lösningar för att minska brottsvågen. Att hävda att problemen är överdrivna är dock, med högsta sannolikhet, ingen valvinnare, menar Pontus Lindström, Företagarnas expert på brott mot företagare:

- För att brottsutsatta företagare ska få tillbaka förtroendet för Sverige som rättsstat och börja anmäla brotten till polisen kommer det krävas en tydlig nolltolerans mot all form av vardagsbrottslighet – samtidigt som den grövsta gängkriminaliteten fortsätter att bekämpas med kraft.

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.