För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här är kommunerna som hade bäst tillväxt i Örebro län 2022

Publicerad 22 dec 2022
Nora kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt 2022 i Örebro län. På andra respektive tredje plats kommer Lindesberg respektive Kumla kommuner.

Varje år delar Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. I Örebro län är det Noras kommun som  tilldelas den fina utmärkelsen Bästa Tillväxt 2022.

Prisas för sin tillväxt

Cecilia Lundkvist Sundin, näringslivsutvecklare i kommunen, ser utmärkelsen som ett bevis på att även en liten kommun kan hävda sig väl i konkurrensen.

– Näringslivet i Nora har, vill jag påstå, en bra mix mellan större och mindre företag. Här finns ett och livskraftigt kluster av industriföretag som har sitt ursprung i gruvindustrin, som tillverkar sprängmedel eller är verksamma med borrning och stålarbeten. En annan betydelsefull sektor är omvårdnadssektorn med flera privata företag som sysselsätter ett stort antal människor, säger hon.

Företagarnas fokusområden en del av näringslivsstrategin i Nora 

Företagarnas ordförande i Nora, RosMarie Lundqvist, gläds åt den fina placeringen. Hon berättar att Företagarna jobbar nära med kommunen och RosMarie sitter även med som ordförande i Näringslivsrådet där Företagarna varit med och arbetat fram grunden för en näringslivsstrategi. 

- Vi är stolta över Företagarna Noras bidrag till utvecklingen av Nora kommun och gläds åt att jobba vidare för ett ännu bättre näringslivsklimat, säger hon. 

Tätt efter Nora kommun kommer Lekeberg kommun och på en andra plats Kumla kommun som tar hem bronsmedaljen. Företagarnas regionchef, Eva Cooper, slår ett slag för alla lokalföreningar som är med och bidrar till det goda företagsklimatet i regionen:

- Företagarnas lokalföreningar betyder mycket för det lokala företagsklimatet, och mår företagen i Örebro län bra, mår Örebro län bra. Ideellt aktiva företagare som på sin fritid engagerar sig i näringslivsråd, i att uppmärksamma kommunen med vad som kan förbättras och vad som fungerar väl och som dessutom ordnar viktiga nätverksträffar lokalt gör skillnad. Det är otroligt häftigt! Och ju fler vi fler desto mer kan Företagarna påverka.

Fler nyheter från Företagarna